Menu
Gifter i vardagen / Hemmet / Livsstil

Skaffa dig en vattenflaska sa hon.

01 07

Jag har blivit hurtbulle för första gången i mitt liv. Jag är fast i löpning, det ger mig så mycket energi. Låter knasigt, för mycket energi går ju åt, just där och då, men det ger mig mer energi än vad jag gör av med. Jag är pigg direkt efter och även dagen efter. Kan jag fastna så kan vem som helst, så är det faktiskt. Men det var inte riktigt det jag skulle skriva om egentligen. Även om det finns en koppling. Jag är en sån som tar med en flaska vatten i en PET-flaska när jag tränar, har även en på jobbet bredvid datorn. Men aja baja sa Desirée, så nu får det bli ändring.

Många plastprodukter är märkta med en siffra i en trekantig återvinningssymbol, och där kan man skilja bra från dålig plast. 01 är t.ex. PET-plast. Ingen av värstingarna men ändå en het potatis då man sett att drycker som förvarats i PET-flaska innehåller hormonstörande ämnen. Och varför ska man ta den risken när man vet om den.

3 bra grejer att lägga på minnet: Återanvänd inte plast som bara är avsedd att användas en gång, t.ex. för att förvara mat eller dryck i (glasslåda eller PET-flaska exempelvis) för de är just avsedda att bara användas en gång. Värm inte upp mat i plastförpackning, då frigörs plastkemikalier som du inte vill ha i maten. Och kom ihåg siffrorna 3, 6 och 7 som är värstingarna bland plastmärkningarna.

Här skaffar du full plastkoll!

Vattenflaskan på jobbet byter jag ut till en i glas, och träningsflaskan blir en rostfri från Klean Kanteen.

Bilder och fakta: Kurera.se

2 Comments

  • […] Min största pojke går sista året på förskolan, och i år går han i en Upptäckar-grupp, som går på utflykt varje dag. Och då behövdes en vattenflaska att alltid ha med i väskan. Vi valde en Klean Kanteen Kid kanteen i rostfritt, och som han älskar den. Mina krav var att den inte skulle läcka i väskan, alltså tåla en hel del; att hamna upp och ner och med korken på sned, utan spill och självklart i ett bra material (ej plast). […]

    Reply
  • Bella
    3 september, 2014 at 23:08

    Får erkänna att ändå sen jag lämnade kvar min Jack Johnason kleen kanteen på en strand i Mexiko har jag kört på plastflaskor. I stora mängder också då man inte dricker kranvatten i syd/Centralamerika. Blev inspirerad av inlägget så jag tog mig i kragen och beställde en ny kleen kanteen idag!!!

    Reply

Leave a Reply