Menu
Hemmet / Rengöring

Pure Effect

pure

pureeffe

 

Tipsar om Pure effects städprodukter idag! Jag har inte hunnit testa Kalkrent ännu men jag har testat allrengöringen. Och den fungerar superbra. Jag bara sprayar och torkar av en gång så är det borta. Det häftiga med Pure effect är att produkterna innehåller mikroorganismer! Alltså… förstår ni!? Mikroorganismer! Det är så spännande. Så här förklarar de sin bioteknik på sin sida:

Pure Effect lämnar kvar en aktiv biofilm som fortsätter att göra rent även efter att du slutat att städa. Mikroorganismerna fortsätter att bryta ner smuts och luktproducerande bakterier. Hur länge de verkar beror på ytan – ju mer porös och smutsig den är, desto längre bioaktivitet. Ju smutsigare och svårare en yta är att rengöra, desto längre restaktivitet. Ditt hem blir effektivt rent längre helt enkelt. Lukt handlar i grunden om två saker – smuts och bakterier. Med Pure Effect blir du av med både smutsen och de luktproducerande bakterierna. Många luktborttagare på marknaden maskerar den dåliga lukten med parfym. Med bioteknik blir du istället av med det som är orsaken till problemet.

Och eftersom man blandar själv så går det att anpassa mängden om man vill skura golv eller fylla på sprayflaskan. Sprayflaskan är bra att hålla i och sist men inte minst. Flaskorna är snygga och kan stå framme. Produkterna finns att köpa hos Iris hantverk, Renée Voltaire , Lapland eco store eller via Pure effects webshop. Se hemsidan för fler återförsäljare. På deras sidan kan man också få en massa bra städtips, lära sig lite biologi osv

Vetenskapen fascineras alltmer av mikroorganismernas hemliga värld. Vi människor bär på ett fantastiskt ekosystem som ser till att vi lever och må bra. Ungefär två kilo av vår kroppsvikt utgörs av bakterier och andra mikroorganismer, osynliga för blotta ögat. Men vi har i vår moderna livsstil förklarat krig mot bakterierna med t ex handsprit och traditionella städprodukter. Vad gör vi med det mänskliga ekosystemet då och vad händer med vår hälsa?

Det talas om en medicinsk revolution och att det är den mikroorganismerna som kommer att rädda oss. Magsårsbakterier kan stärka immunförsvaret, parasiter kan hjälpa oroliga magar och myco-bakterier påverkar depression, berättar Pure Effect. 

Se ett fantastisk avsnitt om mikroorgansismer här http://www.svtplay.se/video/2681607/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-avsnitt-5

1 Comment

Leave a Reply