Menu
Barn / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Samarbeten

Peace! i samarbete med Kavat

 Detta inlägget är ett reklamsamarbete med KAVAT  

Vi tog en tur till Helsingör, väldigt trevligt att ha Danmark så nära, det är ändå annorlunda där tyckte alla barnen. Skyltarna är danska, pengarna är danska och man förstår nästan inte vad de säger.
På vägen mellan Museet for Søfart och Biblioteket Kulturværftet (två jättefina utflytsmål som vi får berätta mer om i ett helt eget inlägg) gick vi förbi den här vackra gamla byggnaden, och vi bad gänget posera lite. Såklart blev det peace-tecken, allt annat hade varit konstigt.


Medan de poserade glatt och Lotta fotograferade så passade jag på att fota till en egen historia. Den om Kavat nämligen. En historia om passion och hantverk och en ambition att göra världens bästa barnskor. Ett självklart val för barnens tassar tycker vi. I dag gör man även vuxenskor av hög kvalitet, sådana som håller år efter år. Tänkte att vi fokuserar på dem i dag.

Det här är Hylte i svart, en ankelboot som är tillverkad i ett miljövänligt och kromfritt skinn (Eco Performance leather) som är behandlat för att stå emot väta. Och en riktigt klassisk och fin sko att använda höst och vår, till jeans, kjol eller klänning. Denna modell är miljömärkt med EU:s officiella miljömärkning EU Ecolabel. Som ALLA Kavats skor är de fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Och behandlar man dem snällt varar de en evighet. Och snällt är inte komplicerat – torka av smuts med en fuktig trasa och låt dem torka. Smörj sen in dem med ett ofärgat skovax. Allra helst med Kavats Eco Wax som är speciellt anpassat för det här lädret. Vaxet återaktiverar färgen i lädret samtidigt som det impregnerar och vårdar. Det ger också en smutsavvisande effekt och skyddar mot vatten och salt. Ett plus är också att den snabbt absorberas av lädret vilket innebär att skorna är redo att användas på direkten.

I veckan kom snön till Skåne! Då är det inget som slår klassikern Gällivare EP. En skön känga där ovandelen är gjord i Kavats kromfria Eco Performance-läder samt på insidan så har den ett ullmixfoder och en urtagbar innersula även den i ullmix, det gör den varm hela vintern lång.

No Comments

    Leave a Reply