Menu
Barn / Hemmet / Inredning / Livsstil / Shopping

Pandor, björnar, Jenny och GOTS

Jag har skrivit om Jenny och Skrå Design tidigare. Men gör det gärna igen. För Jenny är en sån där driftig mamma som gör riktigt bra grejer. Här följer Jennys egna ord om Skrå och om senaste, jättefärska kollektionen. Och Jenny, jag vill ha påslakanen i vuxenstorlek! Så fina!

web_skradesign_miljo7_ss15

Som för säkert många andra så väcktes mitt intresse för miljön och ekologiska produkter när jag fick barn. Nu kan man säga att det är mitt nyfunna intresse och jag kämpar med att informera både släkten och förskolan om gifterna som finns i vår vardag. Det har liksom blivit som en sport att försöka förbättra närmiljön för vår son.

Idén kring Skrå Design föddes med min son. Det är ett resultat av mitt arbete mot en bättre miljö för våra barn. Alla produkter är därför tillverkade i GOTS-certifierad bomullsjersey vilket är det “strängaste” certifieringen idag. GOTS-märkningen är faktiskt det enda certifieringen som tar ansvar för hela kedjan från odling till färdig produkt samt arbetsförhållandena i fabriken. Mina produkter är dessutom tillverkade i Sverige för att minska antalet transporter.

Kollektionen bygger på könsneutrala mönster som går att miss matcha. Stilen är minimalistisk och passar därför bra in i våra skandinaviska hem. Just nu så samarbetar Skrå Design  med 2 fantastiska illustratörer. Angelica Sollander är en konststuderande göteborgstjej som är otroligt flink med penseln och skapar fantastiska djurmotiv i akvarell. I samarbete med Skrå har hon tagit fram 2 unika motiv i form av en panda och en isbjörn. För våren har vi även startat ett samarbete med Karin Ohlsson som är grundaren av BahKadisch. Hon bjuder på ett grafiskt björnansikte.

web_skradesign_miljo9_ss15
web_skradesign_miljo2_ss15

No Comments

    Leave a Reply