Menu
Inspiration / Mat / Pyssel & utflykter / Upplevelser

Österlen och bästa Mandelmanns

En helg i Augusti checkade vi in på Rävåkra, mitt på den Skånska slätten och Österlen.

ravakraFamiljärt och mysigt. En gammal gård som blivit B&B, med frukostmatsal i det som varit stall en gång. Grabbarna var redo med hattar, resväskor från Granit och nya fina kanintröjan från Mini Rodini (som så ledsamt har försvunnit på skolan sedan dess).

mandelVi åkte på loppisar, hade gärna velat bada men det var attans så kallt precis den här helgen, också besökte vi Mandelmanns Trädgårdar. Och det var det mest inspirerande jag gjort på länge! Tusan så fint. Otroliga odlingar blandat med blommor och alldeles lagom vilt och härligt levande. Grönsakerna var de finaste jag sett.

mandel2Och sättet att blanda, kanske finast av allt. De där bollarna, det är purjolök som fått gå i blom, de gör tydligen det andra sommaren. Vem visste?

mandel3Mandemanns har man odlat ekologiskt i 20 år! Har du möjlighet så åk dit sista helgen i september, för då är det dags för Skördemarknad. Jag har aldrig varit där men vågar utlova att det är värt ett besök. Och läs mer om gården och hur man bedriver jordbruket här.

mandel4

3 Comments

Leave a Reply