Menu
Inspiration / Livsstil / Mat / Råvaror / Recept

Om Brödpassion

Jag gick in på Sébastien Boudets blogg för att lillsyrran (som är kock och snart bagare också) tipsat om recept där. Jag fick en surdeg av en kär kollega för nån månad sen som det är riktig fart i och jag bakar som aldrig förr. Men jag ville hitta det där receptet som kräver minimal insats, passar in i vår vardag – det är trots allt en del planerande när man ska baka surdeg, och som är galet gott. Och där fanns det. Eller jag fick det nerskrivet av min syster, men det kommer från Sébastien säger hon. Och på hans blogg fastnade jag i en text om att växa upp i Paris, varför ekologi är så viktigt och om kärleken till bröd.

paris-i-backspegeln-Jag ger er några citat här, sen rusar ni omedelbums vidare till Brödpassion och läser hela texten, som man snabbt dras med i, för det är på samma gång både vackert, klokt och intressant skrivet. Och världens bästa brödrecept, det hittar ni här. Och det passar in även i en småbarnsfamilj med 1000 järn i elden, jag lovar.

Min bror och jag stod upp i baksätet, tittade genom rutan och såg Eiffeltornet långsamt krympa. Bakom oss lämnade vi de gråa moln som låg som en hatt över staden. Snart skulle vi springa efter fjärilar och rulla oss i högar av nyklippt gräs.

Det borde vara den ekolo­giska bananen som är den »vanliga« bananen och vi borde kalla den besprutade bananen för vad den egentligen är: besprutad och onaturlig.

Att industriella tillsatser och processer är farliga för vår hälsa kanske vi inte kan veta med säkerhet – men tänk om det är så?

Bild och citat: Sébastien Boudet, Brödpassion

No Comments

    Leave a Reply