Menu
Mat / Råvaror / Vegetariskt

Nytt ekologiskt sortiment i frysdisken

Mhill_mix_pres

Det kan vara svårt att få tag på ekologiska produkter i frysdisken. Oftast är frysta grönsaker & bär mer ekonomiskt och nyttigare än färskt. Produkterna skördas när de är som bäst, inte när de är omogna för att sedan ligga och mogna på en lastbil eller i affären. I och med att grönsakerna fryses ned i samma stund som de är som bäst så bevarar de vitaminerna och näringsämnena på ett helt annat sätt än en färsk grönsak. Brittiska studier visar till och med att vissa frukter & bär blir nyttigare i frysen. Mer om det i ett senare inlägg.

Djupfryst är färskare än färskt. Vitaminer, näringsämnen och bakteriologin förändras inte i frysen. Vi skördar när råvaran är som bäst (skördar inte omogna råvaror). Kräver inte konserveringsmedel.

Vi på Think organic vill gärna tipsa om små företag som gör något bra för miljön. Magnihill är ett sådant företag. Jag ska vara öppen med att jag har haft nöjet att få jobba på Magnihill i ca åtta års tid, när jag började på Magnihill visste jag knappt vad ekologiskt var. Magnihill har alltid värnat om miljön och satsat mycket på ekologiskt och KRAV-märkt! Fram tills nu har de bara sålt till storhushåll (skolor, restauranger, sjukhus osv.) och industri (till barnmat, djupfrysta färdigrätter osv).
Men nu finns det alltså ett ekologiskt KRAV-märkt konsumentsortiment. Det gör det mer ekonomiskt för oss konsumenter att handla ekologiska grönsaker, du använder bara den mängd du behöver för stunden och resten kan läggas tillbaka i frysen. På så sätt så får vi inget matsvinn och vi gör en insats för miljön.

Mhill_bro_pres

Mhill_sma¦è_pres

Lite om Magnihill:
Magnihill är ett litet privatägt familjeföretag som ligger i Mörarp lite utanför Helsingborg.
Magnihill producerar, bedriver handel och leverar livsmedel från växtriket, ekologiska eller konventionella enligt kundens önskemål.

“På Magnihil vill vi samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Vi tycker att ekologiska produkter är ett bra sätt att göra detta.”

Produkterna kommer att lanseras hos ICA nu i höst, finns inte produkterna i frysdisken så fråga efter dem, alla ICA affärer kan ta hem dem.

Ett större sortiment av Magnihills ekologiska produkter till storhushåll (skivad eller hackad lök, pommes frites, bär m.m.) finns dessutom att köpa på Mathem.se, Ekodirekt.se eller Mat.se

Bilder: Charlotta Lingwall för Magnihill och Idego Design

Det kan tyckas att jag är partisk i detta inlägg, men jag tror verkligen på Magnihill och vill att fler ska få upp ögonen för deras fantastiska produkter. (Läs mer om det ekologiska sortimentet här)
PS: Ta en titt på Magnihill.se där finns en receptsamling och massor av ekologisk inspiration!

3 Comments

 • Veckan som gått – Vecka 40, 2015
  14 mars, 2016 at 18:58

  […] Nytt ekologiskt sortiment i frysdisken | Förut hade jag ofta frysta grönsaker hemma men det har vi slutat med helt. Det här var ju en helt fantastisk nyhet som jag absolut ska hålla ögonen öppna efter / fråga efter på ICA! Nu kanske vi börjar ha det hemma igen – tjoho! […]

  Reply
 • […] Nytt ekologiskt sortiment i frysdisken | Förut hade jag ofta frysta grönsaker hemma men det har vi slutat med helt. Det här var ju en helt fantastisk nyhet som jag absolut ska hålla ögonen öppna efter / fråga efter på ICA! Nu kanske vi börjar ha det hemma igen – tjoho! […]

  Reply
 • Madde - Dagarna.nu
  29 september, 2015 at 19:42

  Kul att deras produkter kommer mer till oss konsumenter.
  Så smidigt att alltid kunna ha färska frysta grönsaker hemma.

  Reply

Leave a Reply