Menu
Hudvård / Skönhet

Naturlig deo, del två

deorecept

I dag behövde jag göra ny deo, och det blev favoritreceptet igen, från Organic makers. Där har jag köpt Lavendeloljan och sheasmöret, resten finns i vilken livsmedelsaffär som helst. Och man kan göra på enbart sådana ingredienser också, se Lottas recept här.

Man jag tycker den här blir perfekt. Och den är helt otroligt bra. Och enkel att göra. Också får du en helt naturlig en, utan någon aluminium i, alkohol eller andra otrevligheter. När man testat vill man inte ha något annat.

Man smälter sheasmöret och kokosoljan i vattenbad. Blandar bikarbonat och majsstärkelse i en liten skål. Häller sen över oljeblandningen och rör ihop. Droppar i lite doftolja och rör någon gång medan det svalnar. Det är allt. 10 minuter så är det klart. Dumt att inte testa tycker jag. Lavendel är min favorit, men man kan använda vaniljarom och pepparmyntsolja t.ex., eller vilken eterisk olja man vill såklart.

 

12 Comments

 • Annica
  12 april, 2016 at 19:13

  Du får inte känslan av att shean glr det limmigt och kladdigt? Skall testa detta. Men jag är lite känslig mot bikarbonat så jag får dra ner på det lite :)

  Reply
 • chrgri
  2 januari, 2015 at 22:39

  Jo, det går att röra om öven i efterhand men det är väldigt löst, rinnande!…Tror du jag kan smälta ner mer coccosolja och blanda i efterhand? Tänker att det kanske stelnar lite mer då….Det blev inte såhär med första receptet utan Sheasmör.
  Annars måste jag säga att den här deon funkar bättre än alla köpta deon jag använt tidigare! Helt suveränt. Har vaniljarom i min:-)

  Reply
 • chrgri
  1 januari, 2015 at 17:04

  Hej igen,
  Jag köpte iaf Sheasmör paradoxa. Har precis tappat upp på burk och ser att bikarbonatet och maizenan lägger sig pp botten av burken!..ska det bli så? Eller har jag gjort fel?
  Christina

  Reply
  • Ulrika
   2 januari, 2015 at 12:36

   @chrgri, Nej, så ska det inte bli. Jag brukar röra om några gånger under tiden det svalnar. Men det borde gå att blanda nu också?

   Reply
 • chrgri
  26 december, 2014 at 22:20

  Hej,
  Är det sheasmör paradoxa? i detta receptet?

  Reply
  • Ulrika
   2 januari, 2015 at 12:35

   @chrgri, Ja, paradoxa, som du ser i länken till recptet hos Organic makers.

   Reply
 • Agnes
  12 december, 2014 at 10:47

  Hej! Vi skulle igår prova att göra deon enligt ovanstående recept, varpå vi gick till en Life butik i jakt på sheasmör, men då de bara hade sheasmörolja och dessutom menade att det inte skulle spela någon roll köpte vi det. Kvinnan vi pratade med använde just oljan själv till produkterna hon gjorde. 15h senare har det fortfarande inte stelnat. Det beror antagligen på att det var just sheasmörolja va? Eller kan vi ha misslyckat med något annat? Det lät ju så lätt… :)
  Tack på förhand!

  Reply
  • Ulrika
   2 januari, 2015 at 12:35

   @Agnes, Ja du, jag är ingen expert. Sheasmöret är väldigt hårt, oljan vet jag inte. Antagligen är det den som gör det. Prova vårt ännu enklare recept utan sheasmör om du inte får tag på det.

   Reply
 • Agnes
  10 november, 2014 at 16:06

  Så gött med naturlig och egen deo! Men måste fråga – hur applicerar man den bäst? Bara med fingrarna? Och den förvaras bäst i en burk, gissar jag?
  Tack på förhand för svar!

  Reply
  • Ulrika
   10 november, 2014 at 22:16

   @Agnes, Ja, den blir som en kräm man smörjer in. Jag förvarar i glasburk, funkar fint.

   Reply
 • Jessica
  10 november, 2014 at 13:55

  Den är verkligen super! Nästa gång ska jag också testa med sheasmör i då jag är ganska känslig i huden. :)

  Reply
  • Ulrika
   10 november, 2014 at 22:16

   @Jessica, Gör det! Den är lite krämigare och mjukare.

   Reply

Leave a Reply