NAVIGERA
Second hand / Shopping

Skippa nytt och åk på Loppis istället!

stolar

Karmstolen fyndade jag på Pingstkyrkans Second hand för 75 kr.

uterum2

Tavlan med blomvasen blev en rolig detalj i vårt uterum. Den gör det lite mysigare och mer avslappnat.

kärlek

Spara på gamla ölflaskor. Min man vet att jag gillar snygga flaskor så han överraskar ibland. Han dricker dock alltid ölen och jag tar flaskorna.

ö2

Och så lite ramar. Jag hittade alla dessa på samma dag. Ramar är inte alltid jättebilliga men är oftast vackrare och mer hållbara. Ramar kan lyfta ett helt rum tycker jag.

aoff3

Soffan. Den stod på Pingstkyrkans loppis en dag och ropade ut att den ville hem till mig. Tråkigt nog blev lite krångel när det skulle upp på övervåningen. Montera ner hela trappen eller sälja. Så det fick bli det sistnämnda. Så ett litet tips är att ta med måttband!Och reservera om du är osäker.

morsdag4

Lampfoten i mässing för 50 kr! Lilla ramen, asken och fatet också Loppis.

mässing

Och så ljusstakar i mässing. Så vackra. Och går att placera i alla rum för lite värme och personlighet.

Jag är en alldeles ny loppisfanatiker. Eller ja jag har gillat det sen jag var liten och fick följa med på auktioner med Mamma och Pappa. Loppisar har jag väl sen besökt lite sporadiskt mest sommartid de senare åren. Men så nu i våras kom jag på att jag faktiskt har ett körkort och kan dra iväg på loppisar utan att tjata på min man. Jag hittade på Pingstkyrkans secondhand här i Helsingborg och gång på gång hittade jag fynd. Och billigt var det också! Så nu mer är jag faktiskt uttråkad av att kolla på inredning på alla köpcentrum. Det blir lite för mainstream och för det mesta så¨tycker jag att priserna är för höga eller så är det dåliga materialval. På loppisar kan man hitta en hel del fina saker som vita porslinssvanar ( perfekt present till barnen ),och mässingljusstakar, Vi har även köpt en hel del sällskapsspel där.

TIPS!

 • Om du är osäker på vart det finns loppisar så kan du alltid försöka leta upp t.ex. Myrornas, Erikshjälpen, Pingstkyrkans Secondhand eller Röda Korset. Där brukar det vara hyfsad struktur och i vissa fall till och med färgkoordinerat.
 • Även om det är Second hand så köp inte mer än du behöver bara för att det är billigt. Men det bästa tipset är att samla saker du är tveksam över i korgen och tänk medans du bär runt. För man vågar inte lämna fina saker på hyllan, det är många som sneglar på samma saker.
 • Försök vara på Loppis först av alla  när de öppnar, för de bästa tar ju såklart slut först. Men ibland så finns pärlor kvar, Tur att folk har så olika smak ibland.
 • Tänk på materialvalen även om det är Second hand. Försök undvika plaster, speciellt leksaker och köksredskap.
 • Bra saker att fynda till barnen är böcker, spel och pussel.
 • Tänk att lite färg kan rädda det mesta.
 • Har du barnen med dig så låt dem välja nästan vad de vill ( det brukar inte kosta mer än 10 kr/barn). Det blir stolta och glada och kommer att minnas det länge. Jag lovar!

Så passa på att ge er ut och leta efter fynd! Strunta i att åka till de stora kedjorna. Och så klart vill vi se vad ni fyndar! Använd #Thinkorganicse

Ha en underbar Fredag! / Terese

FOTO: Terese Wahlberg

5 Comments

 • Hemmakatten
  23 september, 2014 at 22:51

  Vilka köp du har gjort! Snygga! Loppis, second hand är verkligen grejen! Hittar nästan alltid fina fynd till en spottstyver. Är stamkund hos Erikshjälpen, Myrorna och de andra hjälporganisationerna. Så kul!

  Reply
 • Jenny
  16 september, 2014 at 07:54

  Jag gillar också utmaningen med att leta på loppisar. Ibland kan det dröja länge innan man finner det där man drömmer om men oj vilken lycka som uppstår då!
  Skulle du Therese vilja dela med dig av vart du hittat den fina postern på kvinnan som syns på bilden? Så otroligt vacker bild!

  Reply
 • Camilla
  15 september, 2014 at 14:47

  Du vet att pingstkyrkan har flyttat loppisen till gåsebäck nu? Blev dock lite besviken, men kom ändå hem med både en ny väska, dessertskålar/glas och annat smått och gott :D Tyckte dock de dragit ner mycket på porslinet och möblerna. Jag hoppas de får in mer med tiden.

  Reply
 • Rebecca
  14 september, 2014 at 22:53

  Jag är en inbiten loppisfanatiker! Älskar både miljöaspekten och att man kan skapa sin alldeles egen stil. Många fina fynd du hittat!

  Reply
  • Terese
   14 september, 2014 at 23:14

   Tack! Ja visst är det härligt! Lite utmaning att hitta det man söker också, vilket är mycket roligare!

   Reply

Leave a Reply