Menu
Livsstil

Min tankar om EKO.

start-somewhere everything do-it-all

Jag är en sån som vill veta, känner mig lite dum när jag missat nåt. Jag vill bli informerad om nya rön, var miljögifterna finns och vad man bör undvika. Men jag orkar faktiskt inte ta in litteratur i ämnet, det blir tungt, jag blir illa berörd och ledsen, snarare än inspirerad och peppad. Jag älskar att de skrivs, för det behövs. Men jag bryr mig inte så mycket om varför en badanka inte är schysst, jag nöjer mig med att veta att den inte är det. Och sen tänker jag att det säkert gäller andra saker i mjukplast. O.s.v. Lite så funkar jag, och det kanske inte är något att vara stolt över, eller ens logiskt, samtidigt tycker jag det är viktigt att vara ärlig med det och att man kan ta åt sig och bry sig även om man inte är påläst. Och att den här sidan, precis som allt miljötänk, är till för alla och berör alla, oavsett vilka förkunskaper man besitter eller hur långt man har kommit i tänket. Och vår ambition här är att inspirera. Tycker också det är viktigt att inte döma och att inga frågor är dumma. Att inte vara för hård mot sig själv. Att det kan handla om att välja det bästa av två alternativ, det är inte alltid det finns ett perfekt.

Ju fler som får veta att vindruvor är hårt besprutade, och slutar köpa dem, desto större blir trycket på att få fram obesprutade ekologiska. Marknadskrafterna är alltid starkast men det är vi som kan styra dem. Jag läste någonstans att  “man röstar med sina pengar”. Alltså, varje gång man väljer en ekologisk banan istället för en besprutad, så röstar man för ekologiskt, med sina pengar. Ju fler som gör det, desto större makt får den ekologiska. Enklaste marknadsekonomin.

Diskutera och ställ oss frågor i Facebook-gruppen, kommentera våra inlägg, maila oss om du har önskemål, frågor eller tips.

UochOsvgrateful-right-now

3 Comments

 • Tankar om mat | Think Organic
  26 april, 2015 at 10:05

  […] har tidigare berättat om hur jag brinner för närproducerat, och att jag vet att ett ekologisk äpple är bättre än ett besprutat som vuxit […]

  Reply
 • Jessica
  8 september, 2014 at 11:15

  Sååå sant!
  När jag den senaste veckan varit för att handla mjölk har den varit helt slut, ekomjölken alltså. Igår stod en stor lapp från Skånemejerier att efterfrågan är så mycket större än tillgången, men de jobbar på det. Positivt i förlängningen får vi ju hoppas. Blir lite orolig för att priset kommer höjas och därmed skrämma bort många “nya”. Vi håller tummarna!

  Reply
  • Ulrika
   9 september, 2014 at 12:21

   @Jessica, Ja, jag tror att det är positivt! Det börjar bli en folkrörelse.

   Reply

Leave a Reply