Menu
Fakta / Livsstil / Miljö

Miljöveckan och #ekofika

IMG_9053

Den här veckan är det miljöveckan och Naturskyddsföreningen kör en kampanj just nu med #ekofika . Vi svenskar dricker ofantligt mycket kaffe varje år.

Kaffebönor är världens mest besprutade gröda som utsatts för kemiska bekämpningsmedel som är mycket farliga för människor och miljön och förbjudna inom EU.

Byt till ekokaffe, häng med under #ekofika och #thinkorganicse för att sprida budskapet. Glöm inte att det är vi konsumenter som har makten att förändra.

Allra helst ska kaffet vara KRAV-märkt, Fairtrade och märkt med EU-lövet. Annars finns risken att det inte är 100% ekologiskt kaffe.
Leta efter de här symbolerna:
logotyper

Läs mer om besprutning av bönor och kaffeodling här: http://www.naturskyddsforeningen.se/eko/kaffeodling

1 Comment

  • { Rania Maria Photography }
    1 oktober, 2015 at 15:45

    Vi dricker enbart kokkaffe, och tyvärr är den ekologiska marknaden för det väldigt snäv… Lemmelkaffe (även världens första mörkrostade kokkaffe) som görs uppe i Gällivare har nyss släppt ett ekologiskt, men det säljs bara i friluftsbutiker och är väldigt kostsamt. Just nu köper vi ett kokkaffe från Arvid Nordquist som är märkt med “UTZ Certified” och “C02 Compensated” i alla fall. Mala själv och få till rätt grovlek för kok är svårt men ska experimentera lite mer där, för då kan man köpa ekologiska bönor :) Men vet ni om något bra kokkaffe får ni gärna säga till! alla borde alltid ha #ekofika för övrigt :D

    Reply

Leave a Reply