Barn Gifter i vardagen Kläder & skor Livsstil Samarbeten Shopping

Miljömärkta skor från KAVAT

3 november, 2015

kavat1 kavat2

Nu är det den tiden på året igen, då man vill undvika giftiga skor på små barnfötter, och på sina egna med för den delen. Vi lyfter gärna fram svenska företag, företag som satsar på hållbarhet och som har ett bra miljötänk. I skobranschen finns det inte många företag med miljötänk. Där är Kavat nästan oslagbara. Så när Kavat kontaktade oss och frågade om vi var intresserade av ett samarbete blev vi otroligt glada!
Faktum är att både jag och Ulrika bara har haft Kavatskor när det kommer till vinterskor till våra barn. Speciellt när det gäller vinter/höstskor som ska hålla kyla och väta ute.

Vi har haft olika skor varje gång. Det finns så många bra och fotriktiga modeller att välja mellan, alltid topp kvalitet och skorna har dessutom ett bra andrahandsvärde när man säljer dem. Även efter att två busfrön haft skorna ser de ut som nya nästan.

Lite fakta om skorna som vi fått av Kavat. Skorna heter Svappavaara EP och är alltså miljömärkta med EU Ecolabel och tillverkade i Eco Performance Leather (EP). Lädret tillverkas i Europa, det är miljövänligt och helt fritt från krom. Själva skorna tillverkas på Kavats egna fabrik i Bosnien/Travnik. De miljömärkta skorna/lädret kan behöva lite extra kärlek för att det ska behålla sin fina egenskaper över tid. Rengör med fuktad trasa, låt torka och smörj in dem med Kavats Eco Vax som är helt naturligt. Vaxet skyddar mot smuts och impregnerar skinnet som är behandlat från början för att vara vattentät.

kavat3

Till vuxna fötter rekommenderar vi Bodås EP, både jag och Ulrika har ett par. Jag använder dem från september till maj månad ungefär och har gjort det nu i 3 års tid, de är finare än någonsin och aldrig blir jag blöt om fötterna. Lädret är ett levande material som får en vacker patina med tiden. Skorna blir alltså bara vackrare ju äldre de är om man ger dem lite kärlek. Och så är de så otroligt sköna också. Bästa skorna jag någonsin ägt!

Foto: Ulrika Kullenberg & Charlotta Lingwall

 

Detta inlägget presenteras i samarbete med Kavat. Vi väljer med omsorg vilka företag vi vill samarbeta med, företagen ska dela våra värderingar. Samarbeten ska vara relevanta och intressanta för vår målgrupp. Våra åsikter är aldrig köpta och inläggen är tydligt markerade med samarbeten.

Leave a Reply