Menu
Livsstil / Mat / Recept

Matinspo

Fisksufflé var en favorit när vi var små, fast vi kallade den för Fiskpudding. Det var min lillebrors önskerätt alltid. Men jag hade glömt bort den, och har aldrig provat att laga den själv, men det ska jag göra i morgon. Här finns ett recept. Det här är mjuk mat som gillas av alla barn vågar jag nästan lova. Och kanske passar den extra bra nu på vintern, lite comfort food kan behövas i vabruari.

Från gammal klassiker till fräsch sallad. Thaisallad är aldrig fel tycker jag, älskar kombinationen lime/fisksås/vitlök/chili. Det här är en variant med nudlar och tofu som jag är sugen på, från Cashew Kitchen.

Råraka är vår bästa fredagsmat. Går snabbt, blir jättegott och känns lite lyxigt. Vi toppar med kallrökt lax, gräddfil, dill och citron. Vill man så passar ett glas bubbel fint till sådär på fredagen.

Den här gjorde jag förra helgen, fast i rund form. Den blev inte lika fotogenisk som Linda Lomelinos, men jättesaftig och god! Använde dock vallmofrön i stället för sesam.

Denna helgen är jag sugen på att göra citrontartletter av vinterns citrus. Undrar just om inte blodapelsintartletter hade blivit tusans tjusigt. Tänk rosa kräm där under marängen! Älskar syrliga desserter. Antingen är man en chokladmänniska eller en syrlig dessertmänniska tror jag.Vad väljer du – om du måste välja? Man kan gilla båda såklart, men bara älska det ena. Eller?

2 Comments

 • Emma Thun
  11 februari, 2018 at 07:50

  Väljer alltid syrligt :)

  Vill passa på att tacka för recepttipset på palak paneer för någon vecka sedan. Blev favorit direkt!

  Reply
  • Ulrika
   11 februari, 2018 at 22:06

   DÅ är vi två :)
   Tack, vad roligt att höra!!

   Reply

Leave a Reply