Menu
Barn / Byggnadsvård / Gifter i vardagen / Hemmet / Inredning / Livsstil / Praktiskt / Pyssel & utflykter / Rengöring

Lite tips från instagram

❄️

Vintern och snön är äntligen här i Skåne! Vi njuter med att åka pulka varje dag, ta med oss varm choklad ut och köra igång fredagsmyset efter förskolan i pulkabacken. Ja, sånt som skånska barn får uppleva en handfull gånger i sitt liv, typ.


Passa på att rengöra fårskinn och ullmattor, ullfiltar, kuddar och täcken i snön.
Skinnen räcker att man rullar runt i snön sen borsta och skaka. Ullmattor och ullfiltar kan behöva ligga en stund, gärna med luggen neråt, innan de borstas av ordentligt. Tack till Byggfabriken för påminnelse på instagram. (Vi skåningar glömmer lätt det mellan gångerna. Vi är glada om vi hinner rengöra dem en gång per år i snön…) Borste från Byggfabriken.


Många efterfrågar hälsosamma tips för att renovera ekologiskt och miljövänligt. Smeta plast på väggarna när man målar om är mindre kul. Ni vet väl att i de flesta färger finns det plast (även de som är allergivänliga och miljömärkta med Svanen!) Det finns andra ekologiska och hälsosamma alternativ, läs guiden på Klokahem.com.


Tips på miljövänlig väldoftande dryg och prisvärd flytande tvål som är tillverkad på miljöcertifierad fabrik i Sverige. Finns hos Lagerhaus. Tvålen är märkt med Bra Miljöval som är Naturskyddsföreningens miljömärkning. Den har väldigt höga krav jämfört med andra miljömärkningar. Läs mer hos Naturskyddsföreningen – Bra Miljöval.

Missa inte våra tips! Följ oss på Facebook eller instagram.

Bilder: Ulrika Kullenberg, Byggfabriken, Tidningen Kloka hem, Charlotta Lingwall

No Comments

    Leave a Reply