Menu
#thinkhållbarjul / Livsstil / Shopping / Think organic

Låt oss skapa en mot-trend #thinkhållbarjul


Under november månad tänkte vi köra lite tips om hur man kan tänka när det gäller att ha en hållbar jul. Kan man ha en hållbar jul? Det är ganska lätt att dras med i konsumtionshetsen och stressen kring jul. “Bara en julklapp till…”

Och vi väntar fortfarande på en mot-trend. En grön hållbar jul.

När ska vi i Sverige bromsa denna konsumtionshets och stress? Vi måste stanna upp och tänka på vad julen egentligen handlar om. För inte minns barnen hela julklappsberget när de tänker tillbaka på julen. Det är sällskapet och stämningen man minns…

Väntar fortfarande på mot-trenden om en avskalad och lugn jul där det viktiga är att umgås, slappna av och njuta, snarare än hets, stress, mat i överflöd och överkonsumtion. Men vi kan väl starta den tillsammans? Våga avvika, våga vägra julklappsberg och skapa era egna hållbara traditioner säger vi. Det är väl en mycket finare present till våra barn än en väldig massa nya leksaker.
Och precis som vi skrev förra julen och julen innan dess, (blir lite upprepning men vi brinner lite för det här) så är det bennemig inte vilka eller hur många julklappar ni fick när ni var små som ni kommer ihåg från era barndoms jular, utan det är de små detaljerna, visst.
Känslan av att plocka upp julkulorna och hänga dem i granen, trassla upp julgransslingan och koppla in den för att se om den överlevt ytterligare ett år på vinden, doften av julgran i hela huset när man tassade upp på julaftons morgon.

Vi har dragit igång en ny hashtag på instagram #thinkhållbarjul där vi delar med oss av små tips om hur man firar en mer hållbar jul. Häng med där i diskussionerna vet ja!
Tillsammans startar vi en mot-trend och inspirerar varandra!

Läs gärna några av alla våra andra inlägg om hållbar och grön jul. Sök på jul eller klicka här.

Foto: Ulrika Kullenberg

No Comments

    Leave a Reply