Barn Inspiration Leksaker Livsstil Shopping

Läs en bok istället för adventskalender

1 december, 2016

Läs en bok istället för adventskalender
Förra året började vi en fin tradition i vår familj, vi läste ett kapitel ur ”Jul i Stora skogen” varje kväll. Boken har precis 25 kapitel. Ett för varje dag, en fin tanke och mysigt att läsa tillsammans med barnen.
En av de bästa stunderna på dagen är stunden innan sovdags tycker jag. När det är dags att prata om dagen, kramas och mysa, läsa en bok och varva ned.

En väldigt fin sak att göra istället för att göra en adventskalender tycker jag. Det behöver inte konsumeras mer i juletid. Vi har redan konsumerat för 4,2 jordklot i Sverige detta året.

I år ska vi läsa En förtrollad jul. Vi längtar!

Läs en bok istället för adventskalender
Förra året tipsade jag också om att man helt enkelt slår in 24 st böcker. En för varje dag som man läser för barnen. Det behöver inte vara nya böcker, köp begagnat eller låna böcker. På det viset får barnen öppna paket varje dag och får en mysig stund med mamma eller pappa.

Så, istället för en adventskalender. Läs en bok.

 • Reply
  Anna-lena
  2 december, 2016 at 07:59

  Ville bara säga heja heja vad din blogg är bra! Tack för all inspiration! Här hemma kör vi också denna varianten.. hade sån tur att hitta skorstens jul på loppis.. ha det fint!

 • Reply
  Händelsevis
  2 december, 2016 at 00:09

  Vi läser också En förtrollad jul. Vad tycker ni så här efter första dagen? Spontant tänker jag att det var lite väl korta kapitel för min 3,5-åring.
  Dock är detta inte vår enda kalender. Det finns både en legokalender (istället för julklapp från gudmor) en gratispapperskalender och så tittar vi på Selmas jul.
  Har ni boken som enda?

 • Reply
  Emma
  1 december, 2016 at 20:10

  Åh, det är så mysigt att läsa en adventsbok! Förra året läste vi Skorstensjul, och den kan jag verkligen rekommendera, helt magisk!

Leave a Reply

Instagram

Follow Me!