Menu
Inspiration / Livsstil / Mat / Odling / Recept / Vegetariskt

Köttfri september

Vi kör #köttfriseptember på instagram @thinkorganic.se! Där vi delar inspiration och försöker inspirera varandra under #köttfriseptember !

September är en utmärkt månad att försöka äta bara vegetariskt, att bara leva på grönsaker och utesluta kött. (Vi äter dock fisk och skaldjur under september) Vi lovar att efter er köttfria månad kommer ni känna er pepp och fortsätta äta mer grönt och det kommer att kännas mer naturligt. Vi vet det är svårt, speciellt om man har kräsna barn. Men det gäller bara att våga, att ta det där första steget och testa. Och ge inte upp! Kom ihåg att en vana tar oftast 3 veckor att bli just en vana.

Här kommer en vegomeny för en hel vecka, här finns en till “veckans middagar” om ni vill inspireras ytterligare.

1. Skördelåda – alltså alla tänkbara grönsaker som man rostar i ugnen (potatis, morot, broccoli, vitkål, grönkål, vitlök och äpple). Börja med de som har längst tillagningstid och fyll på efterhand, toppa sen med örter. En del kommer från trädgården och en del från mataffären. Oavsett är detta den absolut lättaste tiden att laga mera grönsaker och minska på köttet. Nu har vi tillgång till de bästa svenska råvarorna.
Och nä, här behövs inget kött, servera med en kall sås, smula i lite ost eller ha ett gott bröd till om du vill.

2. Pannkakor/våfflor eller gröt

3. Ceasarsallad med ägg – utan kyckling så klart men med mycket god dressing.

4. Tomatsoppa (perfekt nu när det är skördetid) Gärna ett bröd till.

5. Halloumi Tikka Masala

6. Fisktacos (undvik helst “vanliga tacos med sojafärs eller liknande, då jämförs det bara med originalet.)

7. Grön ärtsoppa (eller kalla det “hulkensoppa” eller “slimesoppa” så blir det mer spännande för de små att äta) Ät gärna med bröd till.

Hoppas ni fått lite inspiration, häng gärna på och sprid vidare! #köttfriseptember

No Comments

    Leave a Reply