NAVIGERA
Inspiration / Klimatsvepet / Livsstil / Miljö / Odling / Veckans lista

Klimatsvepet: Saker du inte får missa i sommar – sommarlistan som gör dig klokare

Saker jag ser fram emot att göra i sommar är att jobba i trädgården och samtidigt lyssna på sommar i P1, eller ligga i hängmattan och lyssna på sommarvärdarna i P1. Det finns också många bra dokumentärer att se så jag tänkte tipsa om några här, har ni några tips får ni gärna maila mig på mail@thinkorganic.se eller kommentera inlägget så kan alla ta del av tipsen. Önskar er alla en glad midsommar! /Charlotta

Sommarlistan som gör dig klokare:

Breaking Boundaries – Netflix.

David Attenborough och Johan Rockströms dokumentär ”Breaking Boundaries” om de planetära gränserna har nyligen släppts och det är både bra och dåliga nyheter. Finns att se på Netflix.


Intressanta sommarvärdar i P1:

3 juli är det favoritkocken och krögaren Tareq Taylor som är sommarvärd.

20 juli är Henrik Ekman, biolog, miljöjournalist, sommarpratare.

11 augusti sommarpratar biologen och professorn i biologisk mångfald, Alexandre Antonelli.

Se hela listan på alla sommarvärdar i P1 här.


2040 – Framtidsfilmen

I dokumentären 2040 – framtidsfilmen försöker filmaren Damon Gameau stilla sin oro för framtiden genom att söka upp eldsjälarna bakom några av de mest innovativa lösningarna på dagens hållbarhetsproblem.


Sista skörden

Har ni inte sett Sista skörden så passa på, den finns på SVT Play igen. Den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord, det påverkar näringsinnehållet i vår mat och näringsbrist kan vara orsaken till det vi kallar välfärdssjukdomar. Vi tömmer vårt jordkonto på dess kapital när vi behöver det som allra mest. Utan jord inget liv och utan liv ingen jord. Se Sista skörden här.


Önskar er alla en underbar sommar och en glad midsommar!

Foto: Netflix, SVT, Charlotta Lingwall, Unsplash

No Comments

    Leave a Reply