Menu
Hemmet / Hudvård / Inredning / Råvaror / Second hand / Shopping

Kitchen additionals

kitchenadditionals

kitchenadditionals2

kitchenadditionals3

Köket tycker jag är överlägset det roligaste rummet att förnya känslan i. Det går att göra så mycket och oftast så väldigt enkelt. Jag har satsat på en hållbar och enkel bas som får hänga med länge. Materialvalen jag fokuserar på är porslin ( helst second hand ), emalj, trä, glas, rostfritt och gjutjärn. Inredning ligger ju en bit efter livsmedelsbranschen och även om det går att hitta mycket miljövänliga produkter så är det oftast produkter i trä som möbler och skärbrädor eller textilier i form av gardiner eller bäddset. Det känns som att det går inte hela vägen ut att handla ekologiskt men tänk hållbart åtminstone. Tänk kvalitet.

Porslin håller ju så länge vi tar hand om det. Jag vill absolut slå ett slag för märkesporslin och inte billigt porslin från varuhusen. Jag har själv gjort det misstaget och står nu med ett grått porslin som blivit kantstött. Aldrig mer. Och hur länge har jag haft den? Ett år kanske. Hemma i skåpet står en Te-servis från Rörstrand som är lika fin fortfarande. Min farmor köpte den på 50-talet. Tänk vad billigt det blir i längden. Egentligen är det billiga det dyra.

Oftast räcker det bara med att plocka fram en vacker skål med lök i så är det fint. Det behöver inte vara fancy alls. Det låter lite förlegat men i det enkla bor det vackra. Ta fram en gammal skärbräda och lägg den mitt på köksbordet. Fram med en skål och fyll den med någon lök eller nåt, en fin ljusstake, en liten blomma av något slag och vips ny känsla utan att behöva köpa något. Oftast har vi allt det där hemma , det är bara det att sakerna står själva och deprimerade någonstans.

En liten utmaning till er! Fram med era hållbara stilleben! Och om ni vill så fram med mobilen eller kameran och börja skapa. Använd gärna #thinkorganicse på instagram så vi får se och kanske till och med kan dela med oss!

foto: Terese Wahlberg

2 Comments

 • Lovisa
  18 april, 2015 at 04:01

  Jätte fint!

  Reply
 • LisaMarie
  17 april, 2015 at 18:50

  Håller helt med och satsar på ungefär samma material som du nämner i mitt eget kök. Plus jag anser att all mat ser godast ut på blåvitt gammalt porslin ^^

  Reply

Leave a Reply