Menu
Mat / Råvaror

Jag älskar min mage!

oatly oatly2

 

Med det menar jag absolut inte att jag har några slags magrutor eller så. Utan mest att jag vill ta hand om min mage. Den har i flera år krånglat när jag ätit vissa saker och jag har aldrig förstått vad det har varit. Men för ett år sedan så kunde jag få riktigt jobbiga attacker när jag åt mat. Jag behövde verkligen göra något åt det. Jätteont precis under mitten av revbenen, kallsvettningar, riktigt jobbiga toalettbesök och jag blev väldigt trött. Jag kunde ha ont i ca 3-4 timmar sen var det som bortblåst. Lite som en intensiv matförgiftning. Min kropp tycker verkligen inte om majonäs eller caesardressing. När maten blir alldeles för fet verkar det som att magen säger ifrån. (Lite lustigt, för jag kan äta pommes, pizza osv.) Nu har jag lärt mig att undvika caesarsallad, grädde och mat jag vet innehåller mycket olja. Jag kom också på att testa att byta ut mejeriprodukterna mot havre. Hur bra som helst! Och nu kan jag äta rätter som annars brukar innehålla vispgrädde. Och jag märker ingen skillnad i smak eller konsistens. Mjölk kan jag dricka hur mycket som helst utan krångel så laktos tror jag inte det är, gluten är det inte. Jag är inne på gallan eller levern.

Egentligen vill jag bara tipsa om att testa Havreprodukter istället för mejeriprodukter. Mindre miljöpåverkan och snällare mot magen. Och anledningen till att det är just Oatly på bilden är egentligen bara att det varit det enda märket jag testat, förpackningar är så snygga och jag är för nöjd för att orka bry mig om att byta. Tipsa gärna om andra märken eller andra magiska knep som räddar ömma magar.

/ Terese

2 Comments

 • catrine
  26 mars, 2015 at 11:03

  Kan det vara möjligt att du har IBS mage/stress mage? Känner igen mig så väl, och har själv blivit diagnostiserad av en läkare på vårdcentralen.

  Bra att det har blivit bättre som sagt :)

  Reply
 • Victoria Glosemeyer
  25 mars, 2015 at 22:45

  Jag har också mer och mer gått över till havreprodukter. Efter att ha haft en krånglande mage sedan tonåren (och är nu nästan 40) så brakade det fullständigt i höstas. Med en medicin som det visade sig att jag inte tålde fick jag tipset om att börja dricka aloe vera. Och det hjälpte! Mot magkatarr, ballongmage, och stressmage! Är så nöjd så jag nu börjat sälja det så smått själv! Att inte längre vara medveten om min mage är en fröjd!

  Reply

Leave a Reply