Menu
Barn / Livsstil / Mat / Miljö / Pyssel & utflykter / Råvaror / Upplevelser

I svampskogen

svampskogen4svampskogen5

Ett tips till nu i helgen (Terese tipsade ju om loppis i går!) är svampskogen. Som är som allra bäst just nu, i alla fall i vår del av landet. Förra helgen gav vi oss ut, i snårigaste barrskog och bland fuktiga lövträd hittade vi både gula Kantareller och Trattkantareller.

svampskogen9

Lyckan och ivern gick inte att ta miste på. Och det är faktiskt lika magiskt oavsett om man är 2 eller 4 år, 30-nånting eller jättegammal. Alla blir lyckliga av en gul svamp.

svampskogen1svampskogen2

Också tar man med sig en termos med kaffe, en flaska saft och några smörgåsar, och slår sig ner på en filt när det kurrar i magen. Lyssnar på tystnaden och njuter av lugnet. För lugnet i en skog är alldeles speciellt. Och det får man oavsett om man hittar någon svamp eller inte.

svampskogen6

Två påsar svamp och en påse kottar blev det.

svampskogen7

Sen rensar man, lagar svampsoppa, svampsmörgås med rostad vitlök eller en härlig pasta med smörstekta kantareller, och säger till barnen att det här är svamparna som vi plockade igår, och då smakar det lite extra gott.

Foto: Ulrika Kullenberg

3 Comments

 • […] på stranden är alltid en bra idé, oavsett årstid. Ovanifrån-bilden påminner mig mycket om det här inlägget och en liknande bild, men för två år sen och i en skog i […]

  Reply
 • AktivaDagar
  14 september, 2014 at 19:24

  Ser härligt ut! Tycker det är underbart att komma ut i skogen med barnen, även om mina nu blivit äldre. Men de följer fortfarande med… De verkar även uppskatta närvaron. Att man är tillsammans, och mentalt närvarande, vilket brukar leda till goda samtal bland träd, löv, skogsdoft och frisk luft…

  Reply
  • Ulrika
   20 september, 2014 at 13:50

   @AktivaDagar, Ja det passar faktiskt alla, och gör gott för alla!

   Reply

Leave a Reply