Menu
Inredning / Kreativa lösningar / Second hand / Shopping

Hemma hos mig

kök

fikon

köket

lykta

En liten glimt av hur det ser ut hos mig. Jag har med ålderns gång börjat tänka mer på att skippa det här med slit och släng och försöker använda det jag har eller på något sätt förändra det om jag tröttnar. Eller skaffa det billigare genom Blocket eller liknande. Och om jag köper något nytt så brukar jag vända tankarna ut och in många gånger. Vill jag verkligen ha den? Behöver jag den? Jag brukar tänka att är det kärlek vid första ögonkastet och jag VET, ja då köper jag. Är jag osäker så går jag hem och funderar. Oftast blir det ju att nä, jag behöver den inte.

 • Bordet på bilden har jag köpt på Blocket för 500 kr och sen målat själv.
 • Snabba och snygga förändringar kan man ju också få med tavlor. Posters finns det ju en uppsjö av numera. Eller rama in en tapet?
 • Satsa på naturliga och hållbara material som t.ex fårskinn, lera, trä, glas och metall.
 • Hitta din egen stil. Samla bara på dig saker som du älskar eller behöver. Omge dig med saker som får dig att må bra så shoppar du mindre nya saker. Ett enkelt tips att hitta sin egen stil ( om man fortfarande irrar runt efter shabby chic, lantligt, industrilooken osv osv ) är att spara bilder man hittar på nätet i en mapp. När du samlat tillräckligt många har du en ganska klar bild av vad du dras till.
 • Fikonträd kan hålla sig ganska fina inne och passar fint på matbordet istället för snittblommor som vissnar snabbt. ( Även om snittblommor är så fina och lyxiga).
 • Karmstolen på bilden är köpt på loppis och passar perfekt ihop med mina nya som står runt bordet. Klassiker är smart. De håller länge, materialen är bra och vill du sälja så kan du ibland till och med få mer än nypris.
 • Våga blanda. Gammalt och nytt. Oftast blir det bäst när man samlar saker man kanske ärvt eller loppisfyndat med moderna saker. Vi gillar kontraster.

/ Terese

19 Comments

 • Katarina
  10 september, 2014 at 09:10

  Verkligen superfint bord! Vi har fått överta ett ganska trist bord från mamma och funderar som bäst på vilken färg det ska få. Har tänkt grått, men Djurgårdsgrön ser ju alldeles fab ut! Och göra om istället för att köpa nytt, kvalitet framför kvantitet – så tror jag att vi alla måste börja tänka, ju förr dess bättre.

  Reply
 • Grönt barnrum | Think Organic
  6 september, 2014 at 07:07

  […] blev tokinspirerad av Terese fina inlägg från köket, och hur hon skrev om att blanda gammalt med nytt osv. Precis så är min folosofi också. Läs […]

  Reply
 • Deetje
  2 september, 2014 at 22:36

  Vad vackert kök du har! Jag älskar din gröna färg på bordet som du målat om. Har du någon färgkod på den?

  Reply
  • Terese
   4 september, 2014 at 22:29

   Djurgårdsgrön heter den! Och tusen tack för fina ord!

   Reply
 • Annica
  1 september, 2014 at 21:04

  Mycket kloka ord kring slit och släng och konsumtionshets. Tänkte just till och avbeställde en order jag lagt igår. Kom fram till att det inte var något jag behövde. Känns bra!

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:30

   Härligt! Visst känns det bra att tänka till ibland? Jag försöker shoppa så lite som möjligt för då har jag mer pengar om jag hittar något dyrt jag verkligen vill ha!

   Reply
 • victoria - me and mine
  1 september, 2014 at 20:45

  Så. Himla. Bra. Heja er!

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:31

   tack snälla!

   Reply
 • Madde - Dagarna.nu
  1 september, 2014 at 19:41

  Glad jag blir när jag läser detta.

  Så många bloggar där det bara köps nytt hela tiden.

  Reply
 • Tina
  1 september, 2014 at 11:32

  Fin fint det här! Både bild och ord:)

  Heja heja!

  Reply
 • karikulla
  1 september, 2014 at 10:50

  Wow! Snyggt! Älskar färgen på bordet, varför har jag inte tänkt på grönt tidigare?!

  Håller med om att alltid ta en vända på t ex Blocket innan man rusar och köper nytt. Jag har fördelen att ha en svärmor med en gammal lada full med skatter. Där kan man plocka in mycket fint!

  Tokbra hemsida ni har skapat – tack, den behövs!!! Heja er!

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:38

   Tack! Ja vi hoppas på att få in lite mer ekovett på folket ;)och oss själva.

   Reply
 • Linda - Design Concept
  1 september, 2014 at 10:44

  Jag tänker precis likadant:) Älskar att blanda gammalt, nytt, loppisfynd, arvegods och egenfixat. Och att materialen har bra kvalitet och är hållbara och naturliga är för mig en självklarhet.

  Himla kul att ni har startat upp en sådan här typ av sajt! Ska bli riktigt kul att följa:)

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:39

   Kul att du gillar det! Vi försöker få till en snygg och klok mix. Säg till om du önskar något. / Terese

   Reply
 • Weronica - Living by W/Days and Weekends
  1 september, 2014 at 09:09

  Skön känsla i de bilderna, Terese. Skoj med nya sidan. Heja!

  Reply

Leave a Reply