Menu
Mat / Shopping / Upplevelser

Härligt varm höstdag med skördefest

Mikaeli_1

Mikaeli_3

Mikaeli_2

Mikaeli_4

mikaeli_5

Mikaeli_6

Morgonen började så där mystiskt. Dimman låg så vackert över åkrarna. Igår var en underbar höstdag, liksom idag, så sken solen och det var 17 grader varmt i Helsingborg. Hösten alltså, den är helt magisk.

Vi åkte till Mikaeli marknad på Fredriksdal Friluftsmuseum i Helsingborg. En mysig marknad och skördefest för att fira att skördeåret är över och för att välkomna hösten. Utbudet var större än någonsin, man kunde hitta i princip allt från pumpor till växter, korv, kött, grönsaker och fina hantverk.

rescued1_mindre2

Och så hittade vi ett stånd där man hade gjort must och marmelad av räddad frukt. Hur underbart är inte det? Kolla in Rescued Fruits. Släng inga äpplen i onödan, lämna in dem till Rescued Fruits. (Läs mer om äppelinlämning i Helsingborg)

Vi gick dit med våra små pojkar som verkligen älskade det – bara miljön på Fredriksdal är ju helt magisk och pojkarna älskar alltid att besöka Fredriksdal. De fick ju sitta och äta korv med bröd på höbalar, bara en sån sak liksom. Vi hälsade på alla djuren, tittade i alla gamla hus och åt & drack gott.

Finns det någon skördefest/marknad i närheten där ni bor så rekommenderar jag varmt att besöka den. Det är en mysig upplevelse för hela familjen.

Bilder 1-6: Charlotta Lingwall, bild 7: Rescued Fruits

No Comments

    Leave a Reply