Menu
Mat / Råvaror / Shopping / Upplevelser

Green Matmarknad

greengreen1

green2green4

 

I Lördags besökte jag Green matmarknad i Skåne för första gången. En stor livsmedelsbutik och restaurang som ligger vid Turning Torso i Malmö.

Det fanns ett stort ekologiskt utbud av det mesta man behöver ha hemma. Många kända märken som Kung Markatta, Renée Voltaire, Saltå kvarn, Ekorrens och många fler. De flesta produkter känner jag igen sen tidigare men en del var nya. Och det är ju en riktigt bra grej! Att man känner igen ekoprodukter och att de snart är lika vanliga allt annat. Något som dock förvånar lite är Marabou chokladkakor och Estrellachips? De förstör den där wow känslan och jag förstår inte riktigt vad de produkterna gör där, speciellt inte eftersom det finns ekologiska val i butiken? Och om de känner att de vill ha varor som inte är ekologiska så skulle ett tydligt etikettsystem lösa mitt problem med vad som är ekologiskt och inte. Det är lite jobbigt att gå runt att läsa på allt om det är kravmärkt, ekologiskt eller vad det nu må vara. Jag vill helst bara gå in och kunna snabbt plocka i min korg utan att behöva göra “misstag”.

Men. Avdelningarna är prydligt uppbyggda med känsla, priserna är helt ok, buffén såg riktigt fin ut, lagom med personal i butiken och ett stort plus för kundkorgar som är gjorda av återvunna pet-flaskor. Grönsaksavdelningen var riktigt fin och inspirerade verkligen till det där suget att åka hem och laga mat. Nästa gång måste jag testa den där buffén som såg så god ut. Och så ska jag ta med Dessi, Lotta och Ulrika såklart. Och ta med ett bättre objektiv så jag hade fått med lite mer butik på bilderna.

green6

green11

green0

 

 

3 Comments

 • Green Matmarknad
  3 oktober, 2014 at 17:10

  Hej Think Organic,
  vilka fina bilder ni har tagit på butiken!!

  Vår hållning var från början att sälja ekologisk och tillsatsfri mat utan farliga E-ämnen. Om en vara inte innehåller några farliga E-ämnen (det finns ofarliga sådana) har de kunnat hamna i till exempel chips-hyllan, som alternativ till eko.
  Nu har vi en annan inriktning där vi allt eftersom byter ut alla “vanliga” produkter mot ekologiska alternativ. Det innebär att till exempel chips-hyllan kommer att byta skepnad i takt med att vi säljer slut vårt lager av Estrella.

  Vi hoppas att ni snart har vägarna förbi butiken igen!

  Bästa hälsningar,
  personalen på Green Matmarknad

  Reply
 • Madde - Dagarna.nu
  29 september, 2014 at 20:53

  Väldigt märkligt att Marabou och Estrellachips där.

  Hoppas att det kommer fler ekobutiker.

  Reply
 • Sara
  29 september, 2014 at 09:12

  kul med fler ekobutiker men märkligt med utbudet, estrella känns ju lite märkligt faktiskt.

  Reply

Leave a Reply