Menu
Inredning / Kläder & skor / Shopping

Granit

Granit släpper en fairtrade kollektion med baskläder i GOTS-bomull. En del av plaggen är till och med i återvunnen bomull. Riktigt schysst. Och enkelt och stilrent precis som allt annat Granit gör. Någon som provat?

granit2

Kimonon ser underbart mjuk och härlig ut. Sen har de också galgar i återvunnen papp som är tjusiga. Och när vi ändå håller på; kronljus och värmeljus av 100% stearin, ullplädar från 100% miljösäkrad produktion, matlådor i glas, bamburedskap  och så vidare.

 

galge

bamburedskap

 

Bilder: Granit

4 Comments

 • Andromeda
  10 oktober, 2015 at 11:36

  Ok, då förstår jag hur du tänker. Jag resonerar, som du kanske förstår, annorlunda men jag respekterar hur du menar. Ha d fint!

  Reply
  • Ulrika
   10 oktober, 2015 at 11:38

   Allt är relativt, och beror på hur långt man drar det. Det finns ofta ett bättre alternativ. Nöjer man sig enbart med det bästa så har du absolut rätt. Och så länge man har en tanke och är medveten om vad man köper så är vi en bra bit på väg tycker jag. Ha det fint du med och tack för dina kommentarer – det är välkommet med diskussioner och debatt!

   Reply
 • Andromeda
  10 oktober, 2015 at 09:30

  Jag förstår inte riktigt varför ljus i stearin skulle vara miljövänligt. Stearin innehåller animalier som är långt ifrån miljövänliga/hållbart producerade för att inte tala om våldet mot djur som djurindustrin innebär. Då är det väl mycket bättre med vegetabiliskt vax?

  Reply
  • Ulrika
   10 oktober, 2015 at 11:28

   Stearinljus är bättre än paraffinbaserade eftersom de görs av fossil olja. Stearinljus kan vara animaliska alltså gjorda av djurfett, dvs slaktavfall. Är man vegan är det ett problem. Jag tänker att det är bättre att alla djurdelar tas tillvara. Ljus av vax eller soja är alternativ om man inte tycker animaliskt stearin är okej, men de är lite svårare att få tag på. Alternativt kan man göra egna: http://www.evelinasekologiska.se/2014/10/egna-bivaxljus.html

   Reply

Leave a Reply