Menu
Mat / Recept

Godaste chokladmoussen

Här kommer ett recept på en fantastiskt god efterrätt som vi brukar göra vid speciella tillfällen. 🌿 En fluffig och len chokladmousse som är helt perfekt i konsistensen. Till och med barnen älskar den!

Innehåll 4 portioner:

3 st ekologiska KRAV-märkta ägg
100 gram EKO mörk choklad, gärna 64 % (eller blanda upp med eko mjölkchoklad, brukar köpa Änglamark – Coop)
1 msk EKO mjölk
50 ml socker
75 ml EKO grädde, vispad

Tillagning:

1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner vispad grädde.
5. Vänd ner den vispade äggvitan.
6. Häll upp moussen i glas/koppar och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

Just den här gången använde vi 45 gram ekologisk mörk choklad (Änglamark, Coop) och 55 gram ekologisk mjölkchoklad (Änglamark, Coop) för att göra smaken lite mer barnvänlig.

No Comments

    Leave a Reply