Menu
Shopping

Underlägg i Bambu

underlägg  bambu I går gick jag en tur förbi Indiska och hittade superfina underlägg i bambu. Och till ett bra pris också, så jag köpte flera stycken.  De har även fina lattemuggar i samma material.

Och så lite mina tankar om ekologi. Jag är som de flesta andra, jag försöker göra gott genom att köpa så mycket ekologisk mat jag kan. Och egentligen så är ju maten den enklaste vägen, där finns det ju ett större utbud. Inredningsvärlden har hakat på och börjar bli bättre. Det svåra är kläder. Många kedjor har ekologiska baskläder där priset inte skiljer så mycket från icke ekologiska. Värre är det med barnkläder. Det finns en hel del men prislapparna kan bli lite höga ibland för att alla ska kunna haka på. En ensamstående förälder med låt oss säga ett deltidsjobb har kanske inte råd med en body för 300:-. Tanken med mina inlägg här på bloggen är att försöka guida er mellan shopping i butik och webben, inspirera er till att åka på Loppis, göra saker själv, byta eller låna av vänner. Jag är långt ifrån en expert och min tanke med att hoppa på den här bloggen som från början är Dessis idé , är att lära mig mer om vad som är bra att köpa och vad man bör undvika. Att ha det på en lagom nivå för att få så många som möjligt intresserade. Ibland kan man bli lite rädd för eko på något sätt, man tänker att ekologiskt är bara mat som Raw food och broccolilådor. Men det är så mycket mer. Gillar du kött? Fortsätt köpa kött men ekologiskt eller vilt. Ät fisk med kolla märkningen och undvik värstingarna. Måste du köpa lite plastgubbar till barnen, gör det, men köp de av bra plast som tål att tuggas på och som inte är miljöfarliga.

Jag älskar att köpa ekologiskt, det känns lyxigt att ta hand om naturen och kroppen. Och väldigt ofta så har ekoprodukter så mycket snyggare förpackningar! Och det är ju underbart att ha en supersnygg förpackning diskmedel på bänken om den ändå måste vara där. Att vardagsprodukterna får synas och bli en del av inredning. Clipper te som är lika snygg i hyllan som god.

Hur tänker ni? Är ni galna i snygga förpackningar? Tycker ni att ekologiskt är för dyrt? Har ni tips? Låt mig höra!

Foto: Terese Wahlberg

 

2 Comments

 • theresesilver
  1 september, 2014 at 13:32

  Hej!
  Jättebra att du hakade på detta initiativ. Det behövs nytt tänk generellt inom inredning också! Inte bara retro-/återbrukstrenden. Vi inredningskonsumenter måste skapa en efterfrågan på eko o närproducerat så att utbudet blir större o priserna lägre.

  Jag har så ofta tänkt var är vi på väg… Som inrednings- o klädintresserad matas man ju med konsumtion från alla håll. Jag började med att handla eko/närproducerad mat, skönhetsartiklar, städartiklar, kläder, lakan/frotté osv Men när det kommer t inredning är det fortfarande begagnat o återbruk som är mest prisvärt för att tänka eko. Nyproducerat blir en för stor prisskillnad för mig. Den stora fördelen är dock att konsumtionen går ner o mina impulsköp blir så mycket färre!!! :) Jag skippar att köpa den där fina kudden o gör en egen lösning, letar efter en lika fin i eko-tyg el en begagnad. Spännande att se hur dina inlägg kommer att se ut!! :) Lycka till!

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:35

   Tack snälla. Ja det krävs lite krav från oss kunder också. I långa loppet så är det vi som bestämmer.

   Reply

Leave a Reply