Menu
Barn / Gifter i vardagen / Praktiskt

Giftfri nappflaska i glas

Lapland ECO Store nappflaska glas

En sak jag önskar var större på marknaden när mina barn drack välling var nappflaskor i glas. Det fanns knappt att få tag på till min äldsta son som fyller 6 år i år. Jag minns att vi fick kolla med svärmor som bor i Kanada och Frankrike. Där fanns det glasflaskor minsann men här hemma i Sverige hade jag svårt att få tag på det.

Att värma välling/ersättning i plastflaska i mikron är ju inte bra. Värmer man plast i mikron eller häller varm välling i en plastflaska så frigörs hormonstörande ämnen, studier visar nämligen att 90% av alla plaster läcker hormonstörande ämnen – speciellt i kontakt med värme. Använd glas eller rostfri nappflaska istället.

En annan sak man bör tänka på är nappen på nappflaskan. Den här giftfria nappflaskan på bilden från Natursutten har en napp av naturgummi som är giftfri.

Nappflaskorna är fria från skadliga kemikalier och alla delar är fria från BPA, ftalater, polykarbonater, nitrosaminer och PVC. Nappflaskorna finns att köpa på Lapland ECO Store

Fem tips på vad du bör tänka på när du skapar en giftfri miljö hemma för barn, kan du läsa om här. Eller ta en titt under vår kategori barn där finns massor av tips på hur man kan göra sin och barnens vardag och hemma-miljö giftfri.

Bild: Natursutten Nappflaska i Glas av Lapland ECO Store.

No Comments

    Leave a Reply