Menu
Byggnadsvård / Gästbloggare / Hemmet / Inredning

Byggnadsvårdsbutiker av Terese Wahlberg

Vi presenterar med glädje en av höstens gästbloggare som är Terese Wahlberg med bloggen odds & ends. (Terese har tidigare varit med i Think organic, läs alla hennes inlägg här.)  Terese har skrivit ett inspirerande inlägg om byggnadsvårdsbutiker, kika in på hennes blogg om ni vill läsa mer inspirerande inlägg.
Vill du vara gästbloggare? Har du något du vill dela med dig av på Think organic så skriv några rader om dig själv och idén till ditt inlägg i ett mail till oss.

byggnadsvård2

Byggnadsvårdsbutiker

Här om dagen besökte vi Kullabygdens Byggnadsvård i Höganäs och det är också där jag har fotat. En underbar butik, inspirerande till tusen. Kom i håg att använda er av personalen i byggnadsvårdsbutikerna då ni ska anlita hantverkare. Det har ofta koll på bra hantverkare som är mån om ditt hus historia och med många års erfarenhet.

När man bor i ett gammalt hus som byggdes 1903 så vill man gärna ha så genuina material som möjligt för allt annat vore liksom att skada själen på huset. Det ger ju en helt oslagbar känsla att använda fotogenlampor som man kan justera ljuslågan på, att beställa en alldeles egen emaljskylt till fasaden, återanvända gammalt tegel eller skrubba jordiga fingrar med träborste. Produkterna du hittar i byggnadsvårdbutiker har ofta en härlig historia, ett miljötänk och vissa produkter kommer förmodligen överleva dig. Material som linolja, såpa, gjutjärn, tegel, emalj och kalkfärg. Produkter som badkar, kaminer, beslag, skoltvålar och en massa annat.

byggnadsvård3byggnadsvård5byggnadsvård6byggnadsvård7byggnadsvårdsbutik4byggnasvård8byggnadsvård

Byggnadsvårdsbutiker kan ju vara lite knepiga att hitta ibland men det kan vara värt att leta på en. Här har jag hjälpt er att hitta några landet runt men självklart finns det många fler. De flesta har också webshop så det går att klicka hem utan att behöva ge sig ut på jakt. Men som med det mesta så är det ju en sak att klämma och känna på produkterna och man inspireras ju såklart snäppet mer i en butik än online. Hursomhelst. Här kommer en lista på bra länkar till Byggnadsvårdsbutiker. Och saknar ni någon på listan så tipsa gärna!

 • Kullabygdens byggnadsvård. Butik i Höganäs. Webshop finns.
 • Byggfabriken. Butiker finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kivik men har också webshop.
 • Gysinge. Butiker finns i Gysinge och Stockholm. Webshop finns.
 • Byggnadsvårdsbutiken. Butik i Västerås. Webshop finns.
 • Nacka byggnadsvård. Butik i Saltsjö-Boo och Solna. Webshop finns.
 • Qvesarum Byggnadsvård. Butik i Löberöd. Webshop finns.
 • Skansen butiken. Butik på Djurgården i Stockholm.
 • Ovolin färg och byggandsvård. Butik i Örebro. Webshop finns.
 • Kulturarvet. Butik i Östersund.
 • Kulturhantverkarna. Butik i Stockholm. Webshop finns.
 • Lundagård. Butik i Purmo, Finland. Webshop finns.
 • Ekologiska byggvaruhuset. Butik i Trosa. Webshop finns.

Foto: Terese Wahlberg – oddsends.se

No Comments

  Leave a Reply