Menu
Livsstil

Furoshiki

Det här kunde vi ju klämt ur oss innan årets största paket-högtid kan man tycka, men det kommer alldeles säkert tillfällen under hela året då det här kommer till pass.

Furoshiki är en paketinslagningsteknik från Japan där man slår in presenten vackert i ett tyg. Traditionellt sett användes det också för att transportera saker som kläder eller andra saker. Inget papper alltså, som används en gång och sen kastas. Utan ett vackert tyg som man slår in presenten i och som mottagaren sparar och använder vidare. Så fint, inte bara ur miljöperspektiv.

Ingen tejp eller snöre behövs heller. Tyget och inslagningen är dessutom vackert i sig och behöver inte heller någon övrig utsmyckning – så praktiskt.

Hur fint vore det inte att slå in barnens mellanmål eller en liten picknick i en furoshiki. Och tygstycket kan man ju använda till annat än att slå in paket i – som en duk, en scarf, en handduk, att hänga på väggen – beroende på vilken sorts tyg och vilka färger och mönster det har, och anpassar man det efter mottagaren så blir ju inslagningen en present i sig. En härlig filt runt en bebispaket till exempel. Eller ett hembakat bröd i en linnehandduk.

Den här filmen visar olika tekniker för att slå in olika saker, till och med hur man gör om tygstycket till en tygpåse!

Bilder: 1, 2, 3 + 4

2 Comments

 • Emilia Westerström
  26 januari, 2018 at 18:31

  Älskar det! Vill köpa alla mina presenter på Lush numera eftersom de erbjuder sådan inslagning, som två (miljöövänligare) presenter i ett!

  Reply
  • Ulrika
   26 januari, 2018 at 22:58

   Å så bra! Det visste jag inte!

   Reply

Leave a Reply