Menu
Livsstil / Odling / Råvaror

Fröfrossa

Jag gick loss riktigt ordentligt i Runåbergs fröers web-butik, det är ju lätt hänt. Att sen fröpåsarna var alldeles ljuvliga när de kom gör inte saken sämre. Tänker ta mig an både blomster, kryddor, grönsaker och rotfrukter.

Vallmo och Popcornmajs – oemotståndligt! Mängden fröpåsar oroar mig dock en del, hur mycket kommer jag få plats med egentligen. Läste någonstans att man kan frysa Luktärtsfröer som inte går åt och använda ett annat år. Undrar om det gäller fler fröer- någon som vet? Jag hoppas i alla fall att det här ska engagera hela familjen och lära pojkarna lite om odling och självhushållning också. Att de ska få uppleva glädjen i att gå ut och plocka sin mat för att sen gå in och laga till den. Att få se frön bli till mat. Och allt jobb som ligger bakom.

Det är inte så himla lång tid kvar innan det är dags att börja så några av dem. Just nu läser jag in mig på sådjup, radavstånd och när de ska sås. Och planerar i huvudet vilka som ska sås var. Vill ha en tjusig blandning av blommor och grönsaker, inte var för sig. Sen har jag ju beställt ett helt gäng Dahliaknölar också.

Min man har beställt hem material till odlingslådor likt de jag drömde om här. Tror det kommer bli riktigt fint. Så får vi väl se vilka sorter som klarar sig bra och mindre bra. Hoppas vara självförsörjande på snittblommor, grönsaker, blad och kryddor över sommaren. Håll tummen! Och självklart lovar jag tala om hur det går – hör ni inget så har alldeles säkert gått helt åt skogen!

 

No Comments

    Leave a Reply