Menu
Barn / Gifter i vardagen / Livsstil / Mat / Think organic

Frågor och svar

Här kommer frågor och svar från vår frågestund på Instagram! Det går såklart alltid bra att när som helst ställa frågor till oss på mail@thinkorganic.se också eller i någon av våra sociala medier!

Vad är det som driver er i ert bloggande? Hur håller ni inspirationen uppe?
Att få inspirera! Den stora drivkraften är att tänka på att vi kanske sår små frön hos någon som läser till att göra små förändringar i sitt liv, till en mer hållbar vardag på olika sätt.

Hur hinner ni driva bloggen på er fritid, ni har väl annat jobb och familjer med små barn?
Det gör vi inte alltid! I bland uppdaterar vi inte så ofta som vi skulle vilja. Men vi har valt att inte se det som ett tvång att uppdatera si eller så ofta utan att inläggen får komma när inspiration och tid finns. Vi tror att det också blir bäst då. Våra läsare verkar okej med det, vilket vi är så himla tacksamma för! Sen är det ju också så att det handlar om att prioritera såklart. Finns inspirationen bara där så tycker vi detta är så himla roligt, och det man tycker är roligt tar man sig tid till. Fråga hur det ser ut på diskbänken eller hur många dammråttor vi har under sängen i stället!


Jag behöver en parfymfri och gärna ekologisk ansiktskräm. Gillar inte när det doftar för starkt och min hy är väldigt känslig. Har ni något bra märke ni kan rekommendera?
Vi skulle rekommendera någon produkt för känslig hy från Maria Åkerberg eller Estelle & Thild. Läs mer om svenska naturliga skönhetsprodukter i vårt inlägg här. Sen kan vi teasa om ett fint samarbete som vi har på gång med en webshop som säljer fina naturliga hudvårdsprodukter – vi återkommer om det!


Har ni några tips på vad jag ska tänka på när jag inreder min lägenhet, jag flyttar hemifrån efter sommaren.
Då är det allra billigate och bästa är att leta möbler och saker till hemmet på loppis! Eller köp second hand via Tradera eller Blocket, då gör du både din plånbok och miljön en tjänst, plus får ett personligt hem på köpet. Låt det ta lite tid, eller köp billigt second hand i väntan på att du har sparat ihop till lampan eller soffan som du verkligen vill ha, än att handla billigt och nytt som sen kommer bytas ut.

Jag är gravid och undrar om ni kan tipsa om några saker jag bör tänka på när bebisen är född?
– Tänk på vad du använder på din egen och din babys hud. Huden är vårt största organ, det du använder på huden kan finnas i ditt blod på några minuter. Använd ekologiska, giftfria produkter utan syntetiska ämnen och onödiga kemikalier. Man klarar sig långt med en ekologisk babyolja eller ekologisk kokosolja, den kan användas både i badet och för att smörja in torr babyhud.
– Använd inte våtservetter, använd istället vatten och en tvättlapp.
– Använd inte sköljmedel, varför och tips på vad du kan använda istället kan du läsa om i vårt inlägg “därför ska du inte använda sköljmedel”.
– Tvätta alltid textil och kläder innan de kommer i kontakt med ditt barn.
– Köp kläder second hand. Du gör både plånboken och miljön en tjänst.
– Försök undvika plastleksaker. Använd giftfria och ekologiska bitleksaker och nappar.
– Köp giftfri flaska till din baby i glas eller rostfritt.
– Ge barnet så mycket ekologisk mat du bara kan. Små mängder och rester av bekämpningsmedel blir plötsligt mycket i en liten kropp.

Tack för frågorna och hör av er om ni har fler! /Lotta och Ulrika

No Comments

    Leave a Reply