Menu
Shopping

Ett matkooperativ!

I Helsingborg håller något bra på att hända, ett matkooperativ håller nämligen på att födas! Eldsjälar som går ihop för att göra det möjligt för helsingborgarna att köpa lokalt producerad mat. Så bra!

Så här säger de själv i ett pressmedelande:

Skåne är en av landets bördigaste regioner och har en stark matkultur, men trots detta är lokalproducerad mat svår att få tag på inne i städerna. Som konsument tvingas man välja på svenskt och ekologiskt, och utländsk mat är tillgängligare än den som produceras bara några mil bort. Detta tänker Helsingborgarna ändra på och ta tillbaka makten över maten som hamnar i deras matkassar. I slutet av maj öppnar Matkooperativtet Helsingborg, en hållbar, medlemsägd mataffär med fokus på lokalproducerat. Med målet att ha ett fullvärdigt sortiment utmanar den det konventionella sättet att handla mat. Verksamheten drivs helt ideellt av medlemmar, för att kunna sänka priserna och göra bra mat tillgängligare. Hela projektet finansieras av Helsingborgare och andra som brinner för hållbarhet genom en kampanj på Kickstarter där målet är att samla in 70 000 kr för uppstarten. Matkooperativet har redan nu 140 medlemmar som brinner för att utmana sättet vi handlar på, ta tillbaka makten över maten och göra skillnad!

Vi lär återkomma om detta, men in och stöd kampanjen på Kickstarter så länge (missa inte filmen!) så att de kan komma igång, så lovar vi att berätta och visa mer om hur det går framöver! 7 dagar kvar, så gör’t på en gång.

No Comments

    Leave a Reply