Menu
Hudvård / Hudvård / Shopping

Ett botaniskt ansiktsspray

neroli

“En hydrolat är ett väldoftande växtvatten som framställs samtidigt som man tillverkar eteriska oljor. Med hjälp av ånga får man ut den etriska oljan ur en växt eller blomma, och ångan som passerar igenom tar med sig en hel del av växtens doftämnen och nyttoämnen. När ångan återgår till vattenform har den blivit en hydrolat.” Så kan man läsa på Organic Makers receptblogg. Det står också att doften är tydlig men inte så stark.

Jag är lite beroende av ansiktsvatten eller face mists. Alltså som man sprayar på ansiktet. Jag tycker det piggar upp huden, jag känner mig fräsch och lite rosig om kinderna. Både ser och känner mig piggare alltså. Så jag blev jättesugen på att testa en hydrolat som ansiktsspray. En helt ren produkt, såklart ekologisk och utan konserveringsmedel. Och det här är inga dumma grejer. Neroli, valde jag, föll för beskrivningen om blommig doft av hägg och syren och att det ökar blodcirkulationen och är regenererande. Bra för känslig och stressad hud. Men den doftar mer än jag trodde, och jag använder den nästan som en parfym eller ett bodyspray. Lite i håret, lite i ansiktet, lite på handleden. Alldeles lagom. Och absolut beroendeframkallande.

Foto: Ulrika Kullenberg

No Comments

    Leave a Reply