Menu
Hudvård

Estelle & Thild

estelle

blommor

Här ser ni min första ekologiska ansiktscreme någonsin. Jag har sett märket på alla möjliga apotek, på Åhléns, Kicks… och ja säkert på en hel del andra ställen. Jag har alltid dragits till förpackningar som jag tycker är så fina. Men så har jag liksom snålat till det. Tyckt att de hart lite dyra och så har jag nästan alltid så bråttom överallt så jag tänker alltid att det får bli senare. Tills häromdagen. Jag behövde en ansiktscreme och bestämt mig för en ekologisk. Så det fick bli en doftfri creme från Estelle och Thild för känslig hud. Jag behöver väldigt mycket fukt och jag tycker att den här klarar det bra. Det enda jag tycker är en aning störande är att det känns som att det blir lite som en tunn tunn hinna som känns något fet. Och jag upplever det som att det tar ett tag innan den tar sig in i huden. Men som sagt, den gör sitt jobb och det känns riktigt fint att veta att det inte är några konstigheter i den.

Foto: Terese Wahlberg

 

7 Comments

 • Sofia | Avocado Baby
  18 september, 2014 at 23:14

  Jag är inget jättefan av Estelle & Thilds krämer, men de gör fantastiska ansiktsoljor! Den med rose otto är min favorit.

  Reply
 • S
  18 september, 2014 at 08:23

  Åh jag skulle oxå vilja satsa på helt eko hudvård. Har du tips på eko smink, rengöringsmedel eller tvättmedel så skulle jag bli glad! Konstigt att man behöver leta efter eko när det borde vara dominerande.
  Tack för en superbra blogg!

  Reply
  • Terese
   18 september, 2014 at 10:19

   Tack själv! Kul att du läser på vår sida.

   Smink: Kolla in UNE, finns på Åhlens och Kicks bland annat. Det är samma team som gjort UNE som ligger bakom Chanel!
   Rengöringsmedel och tvättmedel har vi skrivit lite om tidigare. Det finns en hel del ekologiska tvättmedel och rengöringsprodukter på bland annat Medveten mini http://www.medvetenmini.se/sv/stad-tvatt/

   Reply
  • Sofia | Avocado Baby
   18 september, 2014 at 23:15

   RMS Beauty är ett makeupmärke som precis lanserats i Sverige. Superbra grejer! Finns hos Sundloef och Naturligt Snygg.

   Reply
  • Sofia Sköld
   22 september, 2014 at 10:26

   @S,
   Kolla in http://www.jordklok.se, där finns hudvård, hårvård och tvätt-& rengöringsprodukter för hemmets alla bestyr. Där dessutom allt är naturligt och mycket är ekologiskt:) toppensida tycker jag:) lycka till!

   Reply
 • annelie_ua / blomsterochbakverk
  17 september, 2014 at 10:25

  Så fina bilder! Dras också till fina förpackningar men just detta märke har jag inte provat. Använder bara ekologiskt sedan några år tillbaka och ofta kan det ta en tid för hud och hår att vänja sig vid det nya. Det kan bli en reaktion av att de där kemikalierna som brukar finnas där inte gör det. Det här märkte jag främst när jag bytte schampo och balsam, men ge det tid för så småningom har kroppen vant sig vid det naturliga.

  Reply
  • Terese
   18 september, 2014 at 10:25

   Tack. Ja det är väl lite så med olika produkter. När kroppen rensas på gifter så tror man ju också att något är knas eftersom man får utslag överallt.

   Reply

Leave a Reply