Menu
Pyssel & utflykter / Trädgård

En höstdag och en krans

havetMed november kom det kalla, gråa och fuktigt dimmiga vädret som är så typiskt för Skåne vintertid, det där som man ser i Wallander-filmerna. Men vi gick längs havet, och där blir dimman bara vacker och ljuset fint trots det gråa. Kastade stenar i vattnet, frös om händerna och ritade med pinnar i sanden. Jag plockade svarta nypon och tänkte att de skulle vara ljuvliga i en krans. När vi kom hem tog jag in torkade, vissna blommor från trädgården och band ihop en krans tillsammans med nyponen och några andra vita bär som vi också hittade. Enklaste möjliga, av vad som finns tillgängligt. Finast så, på alla sätt.

hostkrans1En ståltrådsring att binda runt skulle jag nog rekommendera, så den blir lite stabilare.

hostkrans2Och av lönnlöven skulle vi göra kungakronor att ha på huvudet. Fast det får bli en annan dag.

Men en egengjord krans av det som finns i naturen – bästa gå-bort presenten om du ska på en höstmiddag i helgen kanske eller bara vill göra någon glad.

4 Comments

 • Sara
  7 november, 2015 at 19:01

  Hej! Jag har precis börjat plastbanta mitt hem och undrar över det här med slickepott! Jag är en flitig slickepott-användare och älskar att den är så följsam att man får upp minsta lilla smetbit när man använder den! Tänker att det omöjligt kan gå lika bra med en i hård bambu? Så min fråga är (för jag är verkligen nybörjare och inte alls kunnig på olika material och så och vilka som är giftfria och inte) hur är det med silikon? Tex Leila har ju slickepottar i silikon? Hur är silikon? Och vart kan man lära sig vad som är bra och dåligt? :) Supertacksam för all hjälp och tips! /Hälsningar en nybliven eko-nörd :)

  Reply
  • Ulrika
   8 november, 2015 at 09:52

   Heja dig! Om slickepotten är det enda du har kvar i plast/silikon så tycker jag inte du ska oroa dig. Så länge den inte används i varm mat heller, värmen frigör de farliga ämnena. Viktigare då att byta ut alla redskap man använder när man lagar varm mat.
   Jag vet inga alternativ annat än bambu och de är ju inte lika flexibla som till exempel silikon, men duger absolut!
   Lycka till!

   Reply
 • Andromeda
  5 november, 2015 at 16:59

  Men åh, så vacker krans! Hur binder du den? Jag har alltid tänkt att det behövs nån ram/grund att bindas mot, och jag hittar ingen sån grund annat än frigolit.

  Reply
  • Ulrika
   8 november, 2015 at 09:50

   Jag hade ingen stomme men det är betydligt lättare då, och det blir stabilare och bättre. Gör en av ståltråd, bara en enkel för att hålla formen och för att ha något att binda runt.

   Reply

Leave a Reply