Menu
Hemmet / Inspiration / Livsstil / Upplevelser

En hållbar #hemmapåsk

Påsken är så himla mysig. För oss innebär det lång ledighet med familj och vänner. Umgås, äta gott och pyssla lite hemma. Så brukar vår påsk se ut.

Min version av påskris. Jag tar in grenar från vår trollhassel ute i trädgården.

Men den här påsken blir nog annorlunda för alla. Under rådande omständigheter runt om i landet så uppmanar Folkhälsomyndigheten och regeringen till att stanna hemma. Att individen tar sitt ansvar och tänker igenom om resan verkligen är nödvändig.

Emma Sundh och Husligheter har bestämt sig för att stanna hemma i Stockholm, de åker inte till Gotland till sommarhuset. Bra där! För att pigga upp och inspirera har de dragit igång lite härliga och kreativa påsktips under #hemmapåsk.

Även i år firar vi alltså hemma men i en mer nerbantad version p g a coronaviruset. Vi undviker att umgås med äldre och i större sociala sammanhang. Det kommer bara bli min man och jag med våra två pojkar till påsk. Det kommer att bli hur mysigt som helst.

Enkel påsklunch hemma med familjen på vår glasveranda förra året.
Svärmor har gjort de finaste hönorna i keramik. De får stå framme året runt.
Vår gamla glasveranda och lite påskris i trädgården.

Hållbar påsk – Think organic podden

Förra året gjorde jag och Ulrika ett poddavsnitt om påsk, den som vill får gärna lyssna. Vi pratar hållbar påsk (så klart) och kanske kan ni finna lite inspiration.
Avsnittet finns här: http://aca.st/48dc37

Färga ägg naturligt – så gör du

I det här inlägget visar Ulrika hur man färgar ägg naturligt utan gifter. Det är roligt att göra tillsammans med barnen och det blir så otroligt fina färger.

Här finns ytterligare ett inlägg med tips på hur man får fina naturliga mönster på äggen.

Påskpyssel

Här har vi samlat fyra fina påskpyssel. Som de här söta vaserna av äggskal.

Hoppas ni fått lite inspiration och ser fram emot att fira påsk hemma. Glad Påsk!

No Comments

    Leave a Reply