Menu
Hemmet / Inredning / Inspiration / Livsstil

Inspiration: En dansk sommardröm

Fejø14

Vi drömmer om en sommarstuga eller ett torp. Att få fly undan tvättberg, disk och andra måsten för att ladda batterierna. Jag som dessutom jobbar hemma med mitt egna företag dagarna i ända kommer nästan aldrig hemifrån mer än om vi åker iväg på semester. Det hade varit så skönt att ha ett annat ställe att fly till när man behöver komma bort. Att koppla ned, inget internet eller tv… leva enkelt och nära naturen. Det vore fint för själen.

Att få bo nära naturen och bara koppla av. Ladda batterierna för att sedan åka hem och köra igång vardagen igen. Det vore en dröm.
Vi har tittat på tomter, fritidshus, stugor och torp omkring Skåne där vi bor. Vi vill att det ska gå relativt snabbt att köra dit. (inte mer än 2 timmar)

Så idag snubblade jag över denna dröm i Danmark, fotograferad av duktiga Peter Kragballe. Så smakfullt inrett med antika möbler, huset har ett fantastiskt ljusinsläpp och är nära naturen. Enkelt och personligt, typiskt danskt. Så vackert. Huset ligger på ön Fejø i Danmark. Vi var mycket i Danmark på somrarna när jag var liten minns jag… och nu väcktes drömmen om ett sommarhus på andra sidan sundet. Vore hur ljuvligt som helst. Jag fortsätter drömma ett tag till jag…

Fejø34Fejø27Fejø36 Fejø44 Fejø35 Fejø25 Fejø21 Fejø20 Fejø16
Fejø13 Fejø12 Fejø11

Via Sfgirlbybay.com
Photography by Peter Kragballe

No Comments

    Leave a Reply