Menu
Livsstil / Träning

Ekologiskt yogatänk!

Eko gruppEko halvrulle

foto: Yogagrossisten.se

Jag har börjat träna. Ordentligt. Än så länge har jag inte kommit i väg på något yoga pass men på lite mer powerpass som Body combat. I morgon väntar Core och i slutet på veckan lite Tabata. Jag är ju lite nervig med det där med nya saker och yoga känns lite extra läskig eftersom jag inte har någon matta. Och såklart måste man ju kanske inte ha det. Men hot yoga madrasserna är i min inbillning ganska ehum… fuktiga. Kan man ta med en handduk kanske?

Om jag skulle fastna för det så skulle jag iaf vilja ha min egen madrass. Och det finns en hel del fina att välja på som till och med är ekologiska. Jag kollade runt lite på nätet för att kolla in olika träningsprodukter och kolla hur pass bra ekosortiment det finns inom just sport. Och jag hittade de här fina mattorna i fina färger och i naturgummi. Inga plaster och inga mjukgörare. Toppen! Finns i olika tjocklekar och färger. Och visste ni att det finns ekologiska mattor i ull, bomull och juteväv som även de är kravmärkta?

3 Comments

 • Nilla Tankebubblor
  10 februari, 2015 at 20:04

  Har du köpt den på nätet eller finns det några butiker i Sverige som har den?

  Reply
 • Sofia | Avocado Baby
  2 februari, 2015 at 21:51

  Bra tips! Jag har en manduka eko-matta som är toppen. Många yogamattor är ju PVC-maxade – ingenting en vill borra ner näsan i.

  Reply
 • Åsa
  1 februari, 2015 at 23:05

  Om det är SATS du gär på brukar typ ingen ha med sig matta. Men jag tycker det är lite äckligt att träna på lånematta så jag har det. Handuk på är ett måste på bikram/hot yoga. Rekommenderar Equa från manduka som också finns hos yogagrossisten. O alla mandukas mattor är toppen!

  Reply

Leave a Reply