Hudvård Samarbeten Skönhet

Ekologisk hudvård i samarbete med Kajsys

10 januari, 2018

Vi fick ett härligt mail från Karolina strax innan jul, som driver företaget Kajsys, och jag kände att företagsamheten och drivet här måste vi stötta.

Kajsys började med ekologisk, hemmagjord hudvård 2013. Det började med försäljning i liten skala till vänner och på lite marknader. September 2017 valde Karolina att ta steget fullt ut och registrera sin hudvård. Just nu är 9 produkter registrerade och innehar säkerhetsrapport utförd av toxikolog.

Kajsys är mer än hudvård. Och inte bara yta utan helhet. Karolina säger att hon inte skapade Kajsys för hudvården. Från början så var det upptäckten i att jag kunde göra min hudvård själv! Jag började ge bort i julklapp och fler och fler ville ha. Det stärkte mig, att jag kunde göra något som någon annan ville ha och som gjorde någon annan glad. Det leder till så mycket mer än bara en hudvårdsprodukt.
För mig så har resan med Kajsys från 2013 tills idag tagit mig och min familj till ett liv på landet, med djur, byggen, odling, företagande, tron på att vill vi så kan vi. Kajsys verksamhet ligger strax utanför Gnesta i Sörmland. På gården finns ateljén där salvorna kokas och en liten butik som öppnar till våren 2018.

I sortimentet finns ekologiska teatreesalva som är bra för torr hy, eksem, torrsprickor och fotsvamp. En ekologiska ringblomssalva som är skyddande för vind och kyla, så toppen i ansiktet kalla dagar. Passar för sårvård, eksem, blöjeksem, såriga bröstvårtor vid amning, svamp och torrsprickor.

Vi använder mycket ringblomssalva i familjen, just mot exem och på händer och kinder på vintern. Produkter med alkohol i – som faktiskt många ekologiska produkter också har – torkar ut huden. Nu på vintern tycker jag det behövs en ganska ren ringblomssalva.

Det finns också cerat med ljuvlig doft av lavendel som är mjukgörande och lugnande, samt ett cerat med apelsin. Också en ansiktskräm som innehåller candelilla vax, istället för bivax. Candelilla vax är växtbaserat och kommer från en buske i Mexico. Det finns heller inget vatten i produkterna eftersom man då behöver konserveringsmedel. Helt naturliga, härliga grejer alltså.

    Leave a Reply