Menu
Livsstil / Mat / Miljö / Odling

EKO-september, låt oss göra EKO trendigt igen!

Låt oss göra hela september EKO!

Vi köper allt mindre EKO, både ICA och Axfood rapporterar att försäljningen av EKO fortsätter att minska. Trots detta är klimatfrågan hetare än någonsin och den diskuteras överallt – men inte tillräckligt mycket. Försäljningen av frukt & grönt fortsätter att öka och även närproducerat, både i offentliga kök och privata. Det är viktigt att vi inte glömmer att ekologisk produktion är avgörande för den biologiska mångfalden, en minst lika viktig fråga som klimatet.

Så låt oss göra hela september EKO, låt oss göra EKO trendigt igen! 🌿 EKO-september är en ny kampanj som tagits fram för att bidra till mer information och ökad kunskap om hur den ekologiska maten produceras och vad den bidrar till. Och det behövs. Vet ni att t.ex. att försäljningen av ekologiska produkter fortsätter att MINSKA hos både ICA och Axfood.

Vi konsumenter måste fortsätta köpa EKO och då är det också fler svenska producenter som vågar satsa på EKO. 🌿 Vi måste ställa om till mer ekologiskt jordbruk hemma i Sverige och vi gör det inte genom att köpa oekologiskt livsmedel.
EKO bidrar till biologisk mångfald. Rent vatten. Levande jordar. Inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Extra god djuromsorg. Mat utan konstgjorda tillsatser – som alltid är kontrollerad. 🌿

EKO-september kampanjen är finansierad av Jordbruksverket och är en av åtgärderna som finns med i Jordbruksverkets åtgärdsplan för att öka produktion, konsumtion och export av ekologiska livsmedel. Åtgärdsplanen har tagits fram på uppdrag av regeringen i samarbete med myndigheter, företag och organisationer i hela livsmedelskedjan.

Läs mer på @heltenkelteko och sprid gärna kampanjen under #ekoseptember #heltenkelteko#thinkorganicse 🌿

 

 

No Comments

    Leave a Reply