Menu
Hårvård / Hudvård / Shopping / Skönhet

Eco cosmetics

ecocosmetics

Som man kanske ser så är jag stor fan av eco cosmetics. Jag har schampo + balsam, deo, hårspray, ansiktstvätt och solkräm till barnen från i sommar. Älskar dem allihopa. För att de ju först och främst är ECOCERT vilket innebär att det är minst 95%naturliga ingredienser, de innehåller inga genetiskt modifierade ämnen, parabener, fenoxietanol, eller ingredienser som härrör från petrokemisk eller syntetiskt kemi, förpackningarna är biologiskt nedbrytbara och de är aldrig djurtestade. Så bra! Icke djurtestat är viktigt för mig och i den här certifieringen vet man alltså att det tas hänsyn till den saken också. Och sen kan man debattera vidare om det här är tillräckligt stränga regler, och det avgör ju var och en. Klart väldigt mycket bättre än vad som står i mataffärens hyllor i alla fall.

Sen är produkterna också väldigt bra tycker jag. Men jag vet till exempel att Desirée har testat deras schampo men det var inget för henne. Men så är det ju, allt passar inte alla. Man får prova sig fram.

Bonus är de fräscha, rena, diskreta dofterna som är pricken över i för mig.

Produkterna kan man hitta till exempel här och här.

Foto: Ulrika Kullenberg

4 Comments

 • Rania
  13 oktober, 2014 at 11:50

  Själv kör jag med en hel del produkter från Rosenserien som också är naturliga och känns bra att de är svenska också. Dock osäker på deras förpackningar, måste kolla upp! Kul med tips om andra märken i alla fall – tack!

  Du vet inte var man kan hitta bra, miljövänliga och ekologiska nagellack?

  Reply
  • Johanna
   13 oktober, 2014 at 17:26

   @Rania, Hejsan! Kolla softskin.se, dom har flera vattenbaserade och giftfria nagellack, bla Scotch Naturals!

   Reply
  • Madde - Dagarna.nu
   13 oktober, 2014 at 21:27

   @Rania, Tipsar om Kure Bazaar.
   Nagellack med 85% naturliga ingredienser som baseras på trä, vete, bomull, potatis och majs. Det första nagellacket i andra generationen att kombinera det etiska med en ekonaturlig formula och moderiktiga nagellacksfärger.

   Reply
  • Ulrika
   21 oktober, 2014 at 20:51

   @Rania, UNE har nagellack som är bra! Finns t.ex. på Åhléns.

   Reply

Leave a Reply