Menu
Hemmet / Rengöring

Hur kan man städa tillsammans?

ekoprodu

 

Har ni börja höststäda ännu? Eller är det längesen ni blev klara? Här finns det liksom inget sånt. Jag kommer aldrig så långt att jag hinner med hela huset och kan kalla det storstädning. Under tiden jag blir klar så rasar ett annat bakom mig. Som ett dominospel. Jag försöker få barnen att vilja hjälpa till och det går ibland. Mest är det där med leksaker som plockas fram, ritpapper som klipps i och pennor som glöms framme utan korkar. Jag drar mig själv i håret och undrar hur alla andra hinner med. För jag tror att det är bara hemma hos oss det ser ut som en bomb slagit ner.

Mina nya städplaner.

 • Hej då till alla tuschpennor som kladdar runt och torkar. OCH ger fula avtryck på borden. I julklapp får barnen ett storpack av de bästa färgpennorna i trä. Håller länge och sparar mitt hår, inga fläckar någonstans, ekonomiskt.
 • Barnen får hjälpa till. Med ekologiska städprodukter så kan de hjälpa till. Man får såklart hålla koll ändå. Ingen mår ju bra av en halv flaska såpa i magen oavsett om den är eko eller ej.
 • Städjobb belönas med aktiviteter! Lekparken, mys med film, baka bullar…
 • Mina barn gillar att sortera tvätt. Vi brukar ta fram papperspåsar och så sortera vi upp det på en gång. De har riktigt bra koll.
 • Musik piggar upp stämningen och gör det hela lite roligare!
 • Använd äggklockan och utmana er med att hinna klart ett rum innan klockan ringer.
 • Snygga städprodukter som är ekologiska eller på annat sätt är miljövänliga. Jag kör med såpa och vinäger lite överallt. Lillys Eco Clean är en stor favorit.
 • Förklara för barnen att om alla hjälper till så har man snart tid till att umgås istället.
 • Vara utomhus på helgerna! Huset hinner inte bli stökigt på samma sätt.

1 Comment

 • Ulrika
  2 november, 2014 at 23:11

  Grymt bra!

  Reply

Leave a Reply