Skrev om hur bra min familj anpassat sig till att äta mycket mer vego på Instagram. Och någon ville ha receptet på biffarna på bilden. Fixar vi såklart. Det är från bästa boken ‘Green Kitchen Stories‘ och går att variera friskt efter innehåll i kylskåpet, smak och humör. Till exempel kan man byta ut en del av blomkålen mot broccoli, eller lägga till lite grönkål eller spenat. Och har man inte ramslök så stoppar man i lite vitlök eller gräslök. Såklart passar receptet extra bra just nu när Ramslöken precis tittar fram i Skåne. På Insta stories kunde ni i dag hänga med mig ut i skogen när jag plockade. Följ oss gärna på Instagram, där är vi lite flitigare än här.
Quinoabiffar med blomkål & ramslök
200 g vit quinoa, kokad i 5 dl vatten och lite salt
200 g blomkål
1 stor näve hackad ramslök
4 ägg
200 g smulad fetaost
2 dl havregryn
salt och svartpeppar
Mixa sönder blomkålsbuketterna och blanda ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt i 30 min. Forma sen biffar och stek på medelhög värme i smör/olja tills de får fin färg.
Lika goda kalla dagen efter på en rostad macka!
3 Comments
Veckans lista | Think organic - inspiration till en hållbar och miljövänlig livsstil.
20 september, 2018 at 20:11[…] Vi fortsätter med #köttfriseptember och de här enkla vegobiffarna på blomkål gjorde jag ikväll. Recept finns här! […]
Rania {Rowan Tree}
26 mars, 2017 at 19:16Men åh så gott det ser ut och låter, och älskar simpla recept! *spara* Tack för tipset!
Ulrika
29 mars, 2017 at 18:41Mycket enkelt och bra recept! :)