Menu
Hemmet / Inredning / Kreativa lösningar / Shopping

Bemz Respect – design & hållbarhet hand i hand

bemz_respect1
bemz_respect4
bemz_respect2
bemz_respect3

Vi gillar företag som tänker till och gör något bra för miljön. Som att man kan köpa ny soffklädsel till sin gamla IKEA-soffa istället för att gå och köpa en helt ny soffa. Bemz gör inte bara soff- och fåtöljöverdrag utan även sängkappor, gardiner, kuddfodral, madrassöverdrag, sittsäcksöverdrag i alla möjliga sorters tyger. (se alla produkter här) Bemz har även spännande samarbeten med designers som t.ex. Lisa Bengtsson, Littlephant och Marimekko. (själv har jag kikat på Littlephant kollektionen till barnens rum – tänkte mig gardiner och sittsäcksöverdrag)

Nyligen presenterade Bemz dessutom en kollektion väl värd att lyfta fram – där design & hållbarhet går hand i hand. Det är kollektionen Bemz Respect, framtagen av restprodukter från modeindustrin och tillverkningen sker helt utan vare sig vattenförbrukning eller färgämnen, allt för att minimera påverkan på vår miljö.

Så här skriver Bemz själva om kollektionen:

“De nya tygerna har en fantastisk grövre struktur i vackra, jordnära nyanser. Lägg till dina personliga inredningsfavoriter, för ett hållbart men samtidigt modernt hem.

Tygerna skapas av överblivet material från klädproduktion. Spillet rivs sönder och mals ner för att återigen bli bomullsfibrer. Av dessa bomullsfibrer spinns ett garn. För att få ett slitstarkt garn blandas bomullsfibern med en mindre mängd återvunnen polyester från PET-flaskor. I det sista steget vävs garnet till tyg. Utan en droppe vatten eller färgämnen har spillet processats till ett vackert högkvalitativt tyg med hjälp av innovativ modern teknologi.

Vårt designteam har sökt länge efter ett högkvalitativt bomullstyg med grov struktur. Först nu har vi funnit vad vi letat efter – ett mjukt tåligt tyg i vackra nyanser som är resultatet av modern teknologi och expertis. Respekt.”

Bilder: Pressbilder från Bemz.se

No Comments

    Leave a Reply