Menu
Inspiration / Livsstil / Mat / Presenter / Shopping

Några favoriter på årets bokrea

Mat

Bokomslag (inbunden)
Ännu mera vego! av Lisa Bjärbo och Sara Ask

Om ni inte har denna boken hemma så passa på att köpa nu, är det bara en vegokokbok ni ska köpa så köp den här. Den är helt fantastisk för en stressad barnfamilj som vill äta enkelt, nyttigt och mer vego!
Jag tänker att man kan ge bort den i gå-bort-present också istället för en blomma, nu när priset är så bra!

Bokomslag (inbunden)
Veckans vego av Sara Begner

Den här boken tänker jag köpa på årets bokrea. Alla recept är årstids- och säsongsbundna och boken är späckad med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären. Här finns också knep för hur du tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem. Dessutom innehåller boken ett gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen på och hitta massor med recept som innehåller just den.

Bokomslag (inbunden)
Sött utan vitt socker av Emelie Holm

Den här boken funderar jag på att köpa. Verkar väldigt inspirerande!
I Sött utan vitt socker presenteras hälsosamma recept på allt från småkakor till tårtor, mousser och parfaiter. Rå choklad, nötter, frukt och bär öppnar upp en hel värld av möjligheter! Och utgångspunkten är att alla ingredienser ska finnas att köpa på såväl ICA i Hässleholm som COOP i Finspång.

Odla & trädgård

Bokomslag (kartonnage)

Låt det spira: en trädgård för själen av Ellen Forsström och Angelique Ohlin

Detta är en av de mest inspirerande trädgårdsböckerna jag har. Den bläddrar jag i mycket flitigt. Gillar du lummiga och spirande trädgårdar är denna boken ett måste. Helt fantastisk!

Bokomslag (inbunden)
The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla odlare av Elin Unnes

En bok som stått på min önskelista ett tag. Verkar så inspirerande och lärorik.
Vi nygamla odlare är snåla, envisa, skeptiska, nyfikna och bryr oss inte så mycket om vad andra tycker. Vi odlar för att äta och för att känna oss oberoende men även för att grönsaker är fascinerande och vackra, och att dra stenhårda gränser mellan det vackra och det funktionella är ändå ointressant eftersom de flesta blommor är ätliga och dessutom har medicinska egenskaper.

Bokomslag (inbunden)
Rätt ur jorden : handbok i självhushållning av Bella Linde och Lena Garnefelt

Jag vill lära mig mer om självhushållning, blir så inspirerad när jag ser Mandelmanns Trädgårdar på tv.
Rätt ur jorden. Handbok i självhushållning ger grundläggande kunskaper och praktiska råd för hur du framgångsrikt odlar grönsaker för husbehov. Här finns allt från hur du bygger upp en god jord till hur du sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Dessutom ett bonuskapitel om gratismaten som växer i skog och mark, och en kalender som visar hur självhushållningsåret ser ut.

No Comments

    Leave a Reply