Menu
Fakta / Livsstil / Mat / Råvaror / Samarbeten

Annons: Att handla klimatsmart

– Annonssamarbete med Mat.se –

Jag har blivit utmanad av Mat.se för att se hur mycket jag kan minska mitt klimatavtryck med hjälp av deras nya klimatberäkningar. En kampanj och utmaning som jag tycker är värd att belysa – tänk om alla affärer, fysiska som på nätet, hade klimatberäknat varorna! Det borde vara ett krav framöver, att man på hyllkanten och på förpackningarna lätt kan se vilka varor som är snälla mot klimatet.

Hos Mat.se finns numera en löv-symbol och måttet CO2e/kg bredvid de 3000 vanligaste varorna, det hjälper dig att lättare att göra klimatsmarta val när du veckohandlar! Läs mer om Mat.se och deras klimatarbete här.

Efter din handling får du ett klimatkvitto där du enkelt kan se vilka klimatavtryck du gjort. Du kan se statistik som alla dina ordrars klimatavtryck och även statistik på hur mycket andel svenskt och ekologiskt du handlar. En smart och viktig funktion!

Men vad är klimatsmart mat då?

Jo, det är klimatsmart att välja morotsstavar istället för gurkstavar, morotsstavar är 10 ggr så mer klimatsmart. Morot, potatis, kål och rotfrukter är klimatsmart mat, de kan vinterlagras och har lång hållbarhet. De växer inte i växthus som kräver uppvärmning på vintern, som t.ex. gurka eller tomat.

Vill du också handla klimatsmart på mat.se?

Med rabattkoden UTMANING200 får du 200 kr i rabatt (för nya kunder) vid köp för minst 700kr på Mat.se

Inlägget är ett samarbete mellan mat.se och Think organic.

No Comments

    Leave a Reply