Menu
Livsstil

Allt handlar om medmänsklighet och förståelse för varandra och naturen

IMG_1172
Jag skulle vilja önska att inte någon har gått förbi oberörd av de senaste veckornas rapporter från flyktingkatastrofen i Syrien. Jag vet att det inte är så. Jag ser bilder där människor spottar på ankommande flyktingar, jag läser inlägg på Facebook av en kommunal politiker som tycker att man borde ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta. Det gör ont i mig. Det gör ont i mig som mamma – att inte kunna söka sig till ett säkert land med sina barn – men framförallt som medmänniska. Var är förståelsen? Var är känslorna och tankarna att det där kunde varit vi – det kunde varit du.

trees-2

Jag tror på medmänsklighet och förståelse för varandra och således också för naturen. Vi måste öppna våra ögon för andra människor, men också för de globala miljökatastoferna. Hur tänker du när du konsumerar kläder på billiga klädkedjor? Vet du att det finns människor – riktiga människor – som sitter och syr dina kläder för löner mindre än en dollar per dag? Vet du att det finns människor som utsätter sig för farliga kemikalier när de färgar dina kläder? Kemikalier som sedan släpps ut i naturen, som kommer till dricksvattnet genom avlopp, som sedan dricks av människor och djur.

IMG_1118

Det är med vemod jag skriver mitt sista inlägg på Think Organic. Jag hoppas att jag öppnat upp era ögon för att börja tänka mer hållbart och ekologiskt, vilket var min enda tanke när jag började fundera på en blogg som Think Organic. Var skulle jag göra av all min kunskap som jag sökt och tagit in? En del finns nerplitad här på bloggen. Vill ni fortsätta följa mig så twittrar jag miljö på @desireesogaard. På Instagram hittar ni mest inrednings- och naturbilder: @desireesoegaardphotography. Jag fotar också människor och bröllop: @photoanddesire.se. Inom kort lanserar jag också mina alldeles egna printshop med mina bilder där jag också kommer att skänka en del av vinsten till UNHCR:s arbete.

Och till sist, men inte minst, några sista tips att tänka på för att minska din klimatpåverkan:

  • Åk mer kollektivt
  • Dra ner på köttet
  • Ät mer ekologiskt
  • Fundera över din konsumtion – (en bra dokumentär för just klädindustrin är The true cost).
  • Sprid kunskapen!

Stort tack för att ni har läst och engagerat er!

Många kramar
Desireé

No Comments

    Leave a Reply