Menu
Barn / Mat

Alex&Phil – ärlig barnmat

alexophil

Jag minns när pojkarna var små. Hur stressad jag var över att få tiden att räcka till, hur mycket jag än försökte tyckte jag att jag alltid låg efter när det gällde maten. För jag ville göra maten själv. Men ibland var det svårt, då hade vi KRAV-märkt barnmat på burk. Det var mycket sällan dock eftersom pojkarna helt enkelt inte tyckte om den maten. Pojkarna fick äta det vi åt, när jag bjöd på burkmat så var det inte alls så populärt…

Utvecklingen går framåt när det gäller barnmat och jag är glad att det nu kommit ett alternativ som inte fanns när mina pojkar var små. Alex&Phil är skapad av Jenny Wessblad Hårdh (ägare & VD) som saknade högkvalitativ barnmat utan ohälsosamma tillsatser. Alex&Phil vill att maten ska vara så nära hemlagad som möjligt – därför använder de bara naturliga ingredienser du själv skulle kunna ha hemma i ditt kök. Deras recept skapas av Jenny som hemma i sitt eget kök mixar de bär, frukter, rapsolja, mjöl och kryddor som ger den unika, nyttiga och välsmakande mat som är Alex&Phils kännetecken. Så mycket som möjligt av det mest näringsrika. Jennys barn, Alexander och Philip, smakar och avgör om receptet är gott eller inte. Godkänns receptet av barnen, får deras kompisar smaka och säga vad de tycker. Om alla som smakar tycker att det är gott så går vi vidare med receptet. Då följer noggranna näringsanalyser och jakten på de bästa, ekologiska råvarorna.

Eftersom Jenny har en bakgrund som människorätts- och folkrättsjurist så är hon också angelägen om att företaget tar ett samhällsansvar både avseende miljö och sociala förhållanden. All deras barnmat är klimatkompenserad. Därutöver har de ett koncept de kallar “Så rättvist/2för1” som innebär att de för varje såld portion mat ger ett bidrag till mat till behövande barn.

– Det är i mina ögon orimligt att vi vuxna kan köpa supermat till oss själva, men inte till våra barn säger Jenny Wessblad Hårdh. Därför har vi vänt på det traditionella greppet som barnmatsindustrin haft, och istället för att använda så lite som möjligt av de dyraste, mest näringsrika ingredienserna, använder vi så mycket som möjligt av dem. Vi väljer att använda så mycket superfrukter, -bär och mjöl som möjligt, för att få en så näringsrik produkt som möjligt. Vårt tänk har lett till att Alex&Phil är den enda naturligt näringstäta barnmaten på marknaden. Tillagad av frukt, bär och äkta juice är den naturligt rik på vitaminer och mineraler. Vi använder mjöl från superlivsmedel som havre och amarant och tillsätter lite rapsolja även i våra smoothies, för att förbättra barnets näringsintag. Våra supersmoothies och vår gröt innehåller exempelvis i genomsnitt 116 kcal per 100 gram, dvs över 50 procent mer energi per 100 gram än snittvärdet på övrig barnmat, inkluderat lunch- och middagsrätter.

Till skillnad från den konventionella barnmatsindustrin använder Alex & Phil aldrig juicekoncentrat, ris, rismjöl, syrareglerande medel som askorbinsyra, salt eller socker, utan bara särskilt utvalda ingredienser med erkänt högt näringsinnehåll – så kallad supermat.
Vi hoppas få se mer av Alex&Phil i matbutikerna framöver.

Foto & källa: Alex&Phil

 

No Comments

    Leave a Reply