Menu
Mat / Råvaror

50 procent fler ekogrisar på ett år

KRAV gris foto av Charlotta Lingwall
KRAV gris foto av Charlotta Lingwall

När jag och familj besökte Ingelstorp gård som ligger utanför Ängelholm, en ekologisk gård som har KRAV-certifierad grisuppfödning blev jag så himla lycklig. Att se hur bra grisarna hade det, vi fick åka traktor ut till grisarna och under tiden berättade uppfödaren om hur en KRAV-gris får leva. Tänk om alla grisar skulle kunna få ha det så bra.

“Det kraftiga suget efter ekologiskt griskött har gjort att fler grisbönder nu vågar ställa om sin produktion för att möta efterfrågan skriver KRAV och Jord på grynet idag i ett pressmeddelande.
– Vi kommer att kunna öka utbudet med 40- 50 procent redan under 2015, säger Carina Andersson, själv grisbonde och vice ordförande i föreningen Jord på Trynet som organiserar landets KRAV-grisuppfödare.

Det KRAV- ekologiska grisköttet, som kommer från grisar som fått beta utomhus, böka i jorden och bada gyttjebad under minst fyra sommarmånader, har inte räckt till på långa vägar under året som gått. Och nu vill landets 24 KRAV-grisuppfödare bli fler för att kunna möta den starka efterfrågan.”

Källa: KRAV
Foto: Charlotta Lingwall

No Comments

    Leave a Reply